70 trilyon

Güncelleme Tarihi:

70 trilyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2005 00:00

Avrupa’daki kötü gidiş nedeniyle Başkan Yıldırım düğmeye bastı ve Türk futbol tarihinin en büyük transfer harekatını başlattı. Lyon’un Brezilyalısı Fred, Liverpool’un İspanyol santrforu Morientes menajerlerin önerdiği isimler arasında.

YAKLAŞIK 1 aydır gazeteler bir haberin altını çiziyor.. Fenerbahçe’nin 100. yıl için önemli bir atağa geçtiği konusunda herkes hemfikir.. Alacağı oyuncuların kim olduğunu ise sadece başkanın ve iki-üç yöneticinin bildiği söyleniyor..

Evet, iki yıl üst üste şampiyon olan, bu sezonu da namağlup lider götüren Fenerbahçe henüz ilk yarı bitmeden ilk ikiye girmeyi garantilemiş gibi.. Ligde işler iyi giderken Avrupa’daki kötü gidiş nedeniyle Başkan Aziz Yıldırım düğmeye bastı ve Türk futbol tarihinin en büyük transfer harekatını başlattı. Sarı-lacevirtli yönetimin gelecek sezon için ikisi yabancı biri yerli üç süper yıldız için tam 70 trilyonu gözden çıkardığını duyduk..

Nihat kahveci tamam gibi

Bu oyunculardan birinin Nihat Kahveci olduğu da gelen duyumlar arasında.. Nihat her ne kadar şu an için ‘Bana teklif yok’ dese de Fenerbahçe’nin milli futbolcuyu almak için yaklaşık 1 yıldır girişimlerini sürdürdüğü biliniyor.

Yabancı futbolcu konusunda ise teknik direktör Christoph Daum, Brezilyalı Lucio’yu istediğini daha önce yönetime tebliğ etmişti. Bu oyuncuyu alamayan Fenerbahçe’nin iki süper yabancıyla anlaşmaya vardığı kulüpten sızan bilgiler arasında.. Bu yabancılardan birinin çok önemli bir yıldız olduğu ve Aziz Yıldırım’ın yakın çevresine ‘Öyle iki oyuncu gelecek ki, Beşiktaşlılar ve Galatasarayılar bile onları seyretmek için maça gidecekler’ ifadesi kullandığı söyleniyor..

Fred ve Morientes

Lyon’un Brezilyalısı Fred, Liverpool’un İspanyol santfrou Morientes menajerlerin Fenerbahçe’ye önerdiği isimler arasında. Diğer yandan Sivasspor’un sol kanat oyuncusu Hayrettin ve Gençlerbirliği’nde yıldızı parlayan Uğur Boral da sarı-lacivertli takımın yakından takip ettiği iki isim..

Tüm bu gelişmeler olurken Avrupa’da bir türlü başarılı olamayan Daum’un kaderini ise ligdeki performansı belirleyecek. Şu an için Daum’la yürüme kararı alan Aziz Yıldırım sezon sonunda bu kararını gözden geçirecek.. Geçtiğimiz günlerde yönetimin Chirstoph Daum’un oturduğu villanın 6 aylık kirasını yatırması da herşeye karşın Alman teknik adamın başkanın gözünde güven kazandığının bir göstergesi..
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!