6 milyon genci tarayacağız

Güncelleme Tarihi:

6 milyon genci tarayacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2013 01:21

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Olimpiyatları düzenleme hakkını elde etmek için çok çalıştıklarını belirtirken, şimdiden gelecek yüzyılın temellerini de attıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yetenekli sporcuları tespit etmek için önümüzdeki 2 yılda, 6 milyon genci taramadan geçireceklerini söyledi. Kılıç, spor faaliyetlerinin gelişmesini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca geliştirilen ‘Büyük Adımlar’ projesi kapsamında ‘Olimpiyat Yolunda Milli Takım Ruhu’ panelinde liseli öğrencilere konuştu.

Kılıç, ‘Büyük Adımlar’ projesi kapsamında Ankara’da 10 bin liseli gençle biraraya geleceklerini, sonrasında bu projenin Türkiye’nin diğer şehirlerine yayılacağını söyledi. Kılıç, “Altyapıya büyük önem veriyoruz ve beklentilerimiz de yüksek. Yetenekli sporcuları tespit etmek için önümüzdeki 2 yılda, 6 milyon gencimizi taramadan geçireceğiz” diye konuştu.

DARNEL: HEP HAYAL KURDUK

Panele katılan milli voleybolcu Neslihan Darnel ise voleybola başlamadan önce atletizm yaptığını ve basketbol oynadığını belirterek, ortaokulda beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle tesadüfen voleybol yaşantısının başladığını söyledi. Olimpiyatlara katılmanın kendileri için çok farklı bir duygu olduğunu vurgulayan Darnel, “Olimpiyat yolunda biz de çok zorlu dönemlerden geçtik. Mağlubiyetler aldık ama hiçbir zaman hayal kurmaktan vazgeçmedik” dedi.
“Voleyboldan bıktınız mı?” şeklindeki bir soruya ise Darnel, “Hiç tatil yapamıyoruz diye her gün söyleniriz. Tatile gittiğimizde de plaj voleybolu oynarız. Yani voleyboldan kopamıyoruz. İşte o derecede seviyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘İKİNCİLİĞİ ANLAYAMADIK’

MİLLİ basketbolcu Tuğba Palazoğlu ise, “Avrupa ikincisi olduğunuzda üzüldünüz mü, sevindiniz mi?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bu sorunun yanıtını hâlâ veremiyoruz. Karşılaşmanın ardından kürsüye çıktık. Hepimiz birbirimize bakıyoruz. ‘Maçı kaybettik neden madalya takıyorlar’ dedik. Tarif edilmesi güç bir duyguydu Hiç madalya kazanmamışız. Bu duyguya yabancı olduğumuzun, bilmediğimizin farkına vardık. Sonrasında ‘mutlu olmalıyız’ dedik. ‘Belki bu sene ikinci olduk ama önümüzde güçlü yarınlar var’ dedik” ifadelerini kullanan Milli basketbolcu, Türk basketbolu adına umut verici ifadeler kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!