6.5 milyon hane internete bağlanmıyor Muş ve Ağrı ‘en dipte’ yer alıyor

Güncelleme Tarihi:

6.5 milyon hane internete bağlanmıyor Muş ve Ağrı ‘en dipte’ yer alıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2011 00:00

Türkiye’nin internet penetrasyonunda 2023 hedefinin 30 milyon abone olduğunu belirten TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, “2023’de bilgisayar kullanıcı sayısı 72 milyona ulaşacak. Sektör cirosu 160 milyar doları bulacak. Halen 6.5 milyon hanede internet yok” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYADA bilişim sektörünün büyüklüğünün 2.5 trilyon Euro olduğunu belirten TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türkiye’nin bu alanda binde sekizlik pay aldığını dile getirerek, “Bu da 27.3 milyar dolara denk geliyor. Bu hedeflere ulaşılması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin internet penetrasyonunda 2023 yılı hedefi 30 milyon abone. 2023’de bilgisayar kullanıcı sayısı 72 milyona ulaşacak. Bilişim sektörü yurtiçi cirosu 160 milyar doları bulacak” dedi.
İnternetsiz bilgisayar var
Türkiye’deki internet penetrasyonunu ortaya koymak için Ipsos KMG’ye kırsal kesimi de içine alan bir araştırma yaptırdıklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: “Türkiye’de 18 milyon hanenin 7.8 milyonunda bilgisayar var. Bunların sadece 5.9 milyonunda internet bağlantısı bulunuyor. Toplam 6.5 milyon hanede internet yok ama en az bir internet kullanıcısı var. Hedefimiz bu kitle.”
Araştırmaya göre kent ve yarı kentlerde internet penetrasyonu yüzde 40, kırsalda yüzde 19 olduğunu söyleyen Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Listenin ilk sırasında yüzde 51.8 oranıyla İstanbul var. İstanbul’u yüzde 49.1’le Ankara, yüzde 47.1’le Kocaeli, yüzde 43 ile Tekirdağ ve yüzde 42.7 ile Antalya izliyor. İnternet penetrasyonunun en düşük olduğu iller ise yüzde 10.3 ile Muş ve yüzde 11 ile Ağrı. Bu iki ili yüzde 12.2’yle Adıyaman ve Şanlıurfa izliyor.”
Erkekler daha meraklı
Araştırmadan çıkan sonuçlara göre Türkiye’de 30 milyon internet kullanıcısı bulunduğunu hatırlatan, şu bilgileri verdi: “Bunun yüzde 59’u erkek, 41’i ise kadınlardan oluşuyor. Kullanıcıların büyük çoğunluğu 15-35 yaş arası erkekler. Kullanıcıların yüzde 77.8’i, sosyal paylaşım siteleri ve sohbet amacıyla internete giriyor. Yüzde 54.5’i araştırma yapmak, yüzde 38.1’i e-posta kontrol etmek, yüzde 27.7’si ise video izlemek için interneti kullanıyor. Oyun amaçlı girenlerin oranı yüzde 33.6, müzik indirmek isteyenler ise yüzde 21.6’lık dilimi oluşturuyor.”

Haberin Devamı

Tivibu’yla sandıkları internette açacak

TTNet, 12 Haziran seçim sonuçlarını canlı aktaracak seçim programı hazırladı. Seçim sonuçları Tivibu Web, Tivibu Cep ve 40’ı aşkın internet sitesinden
canlı yayınlanacak. Seçim günü saat 18.00’de başlayacak program, Facebook, Twitter gibi paylaşım sitelerine de entegre edilecek. Tahsin Yılmaz, “Tivibu Seçim Online şu ana kadar Türkiye’de gerçekleştirilmiş internet altyapısı üzerinden erişilebilecek en kapsamlı program. Başka konularda da bu tarz canlı yayınlarımız devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

1.2 milyon insan internetini paylaşıyor

PAYLAŞIMLI internet kullanımına ilişkin bilgi veren Tahsin Yılmaz, şunları söyledi: “Türkiye’de bilgisayarı olup interneti olmayan 1.9 milyon hane var. Bunların paylaşımlı kullanımı var. Yoksa evlerinde neden bilgisayar olsun ki. Bunların bir kısmı ortak paylaşımla internete giriyor.
Bir kısmı da modemine şifre koymayı unutuyor. Biz her alanda kullanıcıları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Tahminlere göre de Türkiye’de 1.2 milyon insan internetini paylaşımlı kullanıyor.”

6 milyon abonesi var

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2011 çeyrek raporu verilerine göre 2003’te yaklaşık 18 bin olan genişbant internet abone sayısının bugün 9.1 milyona ulaştığını belirten TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, ”Bu rakamın 6 milyonu TTNET abonesi. BTK raporuna göre 2011 ilk çeyreği itibariyle pazar payı yüzde 67’ye ulaştı. 2010’da Türkiye’de her beş bilgisayardan biri TTNet kanalıyla satıldı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!