50. yaşa özel yatırım

Güncelleme Tarihi:

50. yaşa özel yatırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 01:14

1968 yılında İstanbul’daki üretim tesisi ile faaliyete başlayan ve Türkiye’nin önde gelen hazır beton ve yapı kimyasalları üreticisi olan Kar Grup, dev yatırıma hazırlanıyor. 50’nci yıla özel yatırım planladıklarını anlatan Kar Grup Yönetim Kurulu üyesi Şenol Üçüncü, “180 milyon TL yatırım planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 50 yıl önce İstanbul Pendik’te faaliyetlerine başlayan Kar Grup, bugün Türkiye’nin önde gelen kireç, hazır beton, asfalt, prefabrik beton elemanları ve yapı kimyasalları üreticisi konumuna geldi. Şirketin faaliyetlerine madencilik sektörü ile başladığını anlatan Kar Grup Yönetim Kurulu üyesi Şenol Üçüncü, 2000’lerin başında İstanbul’daki inşaat piyasasının hareketlenmesiyle büyüme sürecine girdiklerini anlattı. 2016’nın kendileri açısından önemli bir yıl olduğunu dile getiren Üçüncü, 400 milyon liraya yakın ciroya ulaştıklarını belirterek, şirketin öyküsünü şöyle anlattı:

BURSA’DAN GEBZE’YE

“1989 yılında Karadeniz Madencilik şirketi ile Bursa Orhangazi’deki kireç fabrikasını ve yine Orhangazi’de bir taş ocağı açtık. 1991-1992 yılında İstanbul Pendik’teki taş ocağımız şehir merkezinde kaldığı için Gebze’deki yerimize geçtik. 1997 yılında Karbeton markasıyla hazır beton sektörüne girdik. Gebze’de beton santralleri açtık. 2007’de asfalt işine girmemizle beraber yol müteahhitliğine başladık. 2011 yılında kurulan asfalt grubumuz ve yol müteahhitliğimiz Kar Asfalt adı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Yol çalışmaları sırasında oluşan tretuvar alanlarında ve peyzajda kullanılan beton bordür ve parke taşı ile beton prefabrik malzemelerin üretimine Kar Beton Elamanları markası ile başladık. Karkim markasıyla yapı kimyasalları sektörüne girdik. Kısacası kendi kullandığımız ürünleri kendimiz üretiyoruz. Yapı kimyasalları, parke, bordür, asfalt üretimlerimiz Gebze’de... Kireç fabrikamız Bursa Orhangazi’de, beton santrallerimiz İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa’da yer alıyor. Toplam 11 lokasyonda beton santralimiz bulunuyor. İki senedir İstanbul’da hafriyat sektörüne de giriş yaptık.

Haberin Devamı

YENİ TESİSLER GELİYOR

Bugün Türkiye’de yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yıllık yaklaşık 2.5 milyon metreküp hazır beton ve 500 bin ton da asfalt üretimimiz bulunuyor. Kendimize ait 550 araçlık lojistik filomuzu kurduk ve 2010 yılı itibariyle de inşaat demiri satışına başladık. Son olarak da konut üretimini iş kollarımız arasına katarak, bu alanda büyüme kararı aldık. Yarım asır önce Pendik’te madencilik faaliyetleriyle iş hayatına adım atan ve bugün Marmara Bölgesi’nin en önemli entegre tesisi haline gelen grubumuz, atılım yılı ilan ettiği 2018’de toplam 180 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırımlar içerisinde Elazığ ve Bursa’da yeni üretim tesisleri de bulunuyor.”

Haberin Devamı

2018 YILINDA %10 BÜYÜYECEK

GELECEK yıl sektörün büyümesinin yüzde 10 civarında olacağını dile getiren Kar Grup Yönetim Kurulu üyesi Şenol Üçüncü, “Ülkemizde kentsel dönüşümün başlamasıyla üretmiş olduğumuz ürün gruplarında; üretim miktarı olarak değerlendirildiğinde giderek artan bir ivmeden söz edebiliriz. Artan üretim miktarına göre fiyat düzeyinin sınırlı bir düzeyde artış gösterdiğini de görebiliyoruz. Bu durumun önemli sebeplerinden biride girişim sayısının artmasından kaynaklanmakta. Sektörümüzde 2018 yılında yüzde 10 büyüme öngörülmektedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!