40 milyon Euro'luk yatırım için düğmeye bastı

Güncelleme Tarihi:

40 milyon Euroluk yatırım için düğmeye bastı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 13:03

30 yılı aşkın bir süre önce Mugla Ula'da faaliyetine başlaşan Ermaş Madencilik, 30 milyon Euro'luk yatırımın devamında 40 milyon Euro'luk ikinci bir yatırıma hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en gelişmiş kuvars esaslı kompoze taş fabrikası olan Coante için hedeflenen toplam yatırım tutarı 90 milyon Euro olarak planlandı.  İlk üretim hattının kurulumu 30 milyon Euro’luk bir pay ile geçtiğimiz günlerde gerçekleşmişti. Dev tesiste, üretim teknolojisi İtalyan Breton SpA firması tarafından geliştirildi.

Projenin ikinci ayağını, ilave iki üretim hattının kurulumunu içeren 40 milyon Euro’luk pay ile gerçekleştirecek olan şirket, 2019 yılında kalan 20 Milyon Euro’luk son kısmı ile birlikte toplamda 45 bin m2’lik kapalı alan içerisinde kurulu 4 üretim hattı ile projeyi tamamlamış olacak.

ERDEM: YOĞUN TALEP VAR

Konuya ilişkin açıklama yapan Coante Genel Müdürü Kenan Erdem, “Dünyada ve Türkiye’de kuvars taşına çok yoğun bir talep var, ancak arz çok kısıtlı. Amerika’nın 2015-2016 ithalat ve yut içi üretim verilerine göre, dünyada kuvars talebi her yıl yaklaşık yüzde 50 oranında büyüme gösteriyor. Biz bu yeni yatırımımız ile Stratejik Yatırım Teşviki alma amacındayız. Bu teşvik, bazı kıstaslar doğrultusunda veriliyor ancak en önemli kıstas, dış ticaret açığını kapatacak ürünlerin üretildiği projeler. Türkiye’nin granit ithalatı yıllık yaklaşık 200 Milyon Dolar. Biz de bu açığı minimize etme amacıyla bu yola çıktık. Sektördeki dış ticaret açığını elimizden geldiğince aşağı çekme hedefindeyiz’’ dedi.

Haberin Devamı

KENTE KALİFİYE ÇALIŞAN KAZANDIRACAK
Coante Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ercan ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bu yatırım ile Muğla'nın kalifiye iş gücünün artacağı görüşündeyiz. Sağlanacak istihdamın yanısıra Muğla'ya nitelikli çalışan kazandıracak" şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!