4 yıl sonra şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

4 yıl sonra şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 00:00

Bir ilke imza attılar. Yapamaz dediler ama onlar zoru başardı. Dünya Ralli Şampiyonası’na (WRC) alternatif olan Intercontinaltel Ralli Şampiyonası’nda Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney’den oluşan ilk ve tek bayan ekip ile ülkemiz adına yarışan Peugeot Sport Türkiye İtalya’da da Türk bayrağını gururla dalgalandırdı.

İkili, mücadeleleriyle herkesin beğenisini kazanırken, bu işin başındaki Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux bilinmeyenleri açıkladı.

Türkiye tutkusu
- Neden bu işe Türkiye’de soyundunuz?
Türkiye’ye ve otomobil sporuna olan tutkum beni buna zorladı. Türkiye’de  güzel yemek yapmak için her şey var. Bir de Burcu ile Çiçek de bizimle olunca ideal karışım oldu. 

- Neden bayan pilotlar. Hedefiniz ne?
Bu ekibin 2 önemli özelliği var. 1-Bayanlar,. 2-Türkiye. Hedefimiz Peugeot ile birlikte Türkiye’nin imajını iyi temsil etmek. Onun için sıradışı bir takım kurduk. Hem yurt içi hem de yurt dışında gösterilen ilgili hedefimizi aştığını gösterdi.

800 bin Euro
- 8 yarışın maliyeti nedir?
Bu zorlu yarışta sponsorlerin katkısı (Türkiye Tanıtım Fonu, Totol, THY, Golden Bay Tour) büyük. Yarışların maliyeti 800 bin Euro. Hedefimiz 4-5 yıl içinde IRC’de şampiyon olmak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!