4 sene önce kuruldu 1 Lig’e tutundu

Güncelleme Tarihi:

4 sene önce kuruldu 1 Lig’e tutundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 23:36

Düşük bütçelerle dev bütçeli il takımlarını geride bırakarak Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselen Büyükçekmece Basketbol Kulübü, yeni sezonda 2 bin 600 kişilik taraftarı, timsah maskotu, ponpon kızları, bando ve basketbol akrobasi ekibiyle lige renk katacak.

Haberin Devamı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, “32 yılda futbola akıttığım paralar heba oldu. Basketbol takımımızı kurduk ve 4 yılda 1’ligi çıktık. Hazırladığımız listeyle evimizde oynayacağımız 15 maçı izlemek isteyen 2600 kişiye 39 bin adet bileti şimdiden sattık. Genç ve başarıya aç oyuncuları bulup 3-4 yıl içinde şampiyonluk yaşamak istiyoruz” dedi.

4 sene önce kuruldu 1 Lig’e tutundu

4 yıl önce ilçedeki gençlerin spor yapması amacıyla 300 bin lira bütçeyle kurulan Büyükçekmece Basketbol takımı imkansızı başardı ve bu yıl Beko Basketbol Ligi’ne yükseldi.
2011-12 sezonunda kurulan TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Kulübü ilk yılında Bölgesel lig ve 3 Lig’de mücadele verdi. 2012-13 sezonunda 3 Lig’de şampiyon olan mavi beyazlılar 2’nci lige yükseldiler. 2013-14 sezonunda 2’ligi 9’ncu sırada tamamlayan TÜYAP Büyükçekmece 2014-15 sezonunda 1 milyon 100 liralık mütevazı bütçesiyle dev bütçeli takımlara karşı büyük bir mücadele örneği sergileyerek final maçlarına çıkma hakkını elde etti. Final maçlarında Akhisar ve Denizlispor’u eleyerek Beko Basketbol Ligi’ne yükselme başarısını elde etti.

4 sene önce kuruldu 1 Lig’e tutundu


FUTBOLDA YAPAMADIĞIMIZI BASKETBOLDA BAŞARDIK
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün “Gençlerimiz basketbolu tanısın diye girdiğimiz yolda zirveye çıktık. Belediye başkanlığım döneminde 32 yıl boyunca futbola akıttığımız alın teri ve paralar hep heba oldu. Takımımızı ancak bölgesel lige çıkarabilmiştik. Oysa basketbol bize sadece 4 yılda gururların en büyüğünü yaşatıp 1’nci lig coşkusunu yaşattı” dedi.

4 sene önce kuruldu 1 Lig’e tutundu


KESİNLİKLE DÜŞMEYECEĞİZ
Yolun zorlu bölümlerini geride bıraktıklarını belirten Akgün “Yola ilk çıktığımızda maçlarımıza 5-10 seyirci ya gelirdi ya gelmezdi. Artık 1’nci ligdeyiz ve maçlarımızı kendi salonumuzda 2600 kişiye oynayacağız. Ligde oynayacağımız 15 maçın 39 bin kişilik biletlerinin tamamı satıldı. Bu takım küme düşmeyecek başarıya aç genç oyuncuları bulup koçumuz Özhan Çıvgın’la 3-4 yıl içinde de şampiyonluk yaşayacağız” dedi.

4 sene önce kuruldu 1 Lig’e tutundu


MASKOT, PONPON KIZLAR, BANDO, AKROBASİ ŞOVLARI
Taraftarlar için sevimli bir timsah maskotu hazırlayan Büyükçekmece takımı, ilçede bulunan üniversitelerin dans bölümlerinden seçtikleri kızlarla ‘Göl Kızları’ adını verdikleri şov grubuyla taraftarı coşturmayı planlıyor. Ligin yeni takımı ayrıca bando ekibi ve basketbol akrobasi grubuyla maç öncesinde taraftarlara hoşça vakit te geçirecek.

ULUSLARARASI GÖL KUPASI
Uluslararası Lake Cup (Göl Kupası) ile sezon hazırlıklarına başlamayı planlayan Büyükçekmece, Balkan ülkelerinden gelecek takımları ilçede ağırlayarak bu kupayı da geleneksel hale getirmeyi planlıyor. İlçede 10 spor salonu, 300 açık hava basket potası, FİFA ölçeklerinde 3 futbol sahası bulunduğunu belirten Akgün “Alt yapılarımızda 94 genç sporcumuz var. Yakında da kadın basketbol takımımızı kuracağız ve spor başarılarıyla anılan bir ilçe olacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!