350 YTL maaşla ailesini geçindiriyor

Güncelleme Tarihi:

350 YTL maaşla ailesini geçindiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2008 12:30

Erzurum'da Türk Telekom Atletizm takımı sporcularından geçen yılın Avrupa Şampiyonu 17 yaşındaki Yusuf Alıcı, aldığı 350 YTL ücretle ailesini geçindirmeye çalışıyor.

Önümüzdeki ay Portekiz’in Almera kentinde yapılacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Türkiye’yi temsil edecek Alıcı, "Kulubümden aldığım parayla hem kendi ihtiyaçlarımı karşılamaya hem de ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Ama yılmak yok. Hedefim yeni Avrupa, dünya şampiyonlukları. Rekorlar kırıp, ay yıldızlı bayrağı en tepede dalgalandırmak istiyorum" dedi.

Atletizmde söz sahibi olan Şükrü Paşa Lisesi’nden mezun olan 6 yıllık atlet Yusuf Alıcı, geçen yılın şubat ayında İstanbul’da düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Yarışları'nda 6 kilometre üzerinden yapılan genç erkekler kategorisinde birincilik elde etti. Ankara’da yine geçen yılın haziran ayında Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda 3 bin metrede 8.40.12’lık derecesi ile Türkiye şampiyonu olan Yusuf Alıcı, Türk Telekom’dan aldığı 350 YTL ile ailesinin geçimini sağlıyor.

Babasının işsiz olduğunu belirten Yusuf Alıcı, "Ben 4’ü kız, ikisi erkek 6 çocuklu ailenin en küçük çocuğuyum. 3 kız kardeşim evli. 2 kardeşim, annem ve babamla aynı evde yaşıyoruz. Henüz fazla bir para kazanamıyorum. Ama aldığım bu parayla kendi ihtiyaçlarımı giderip, aileme yardımcı olmaya çalışıyorum. En büyük hayalim yeni rekorlara imza atmak. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Ayrıca bir an önce üniversiteyi girerek beden eğitimi öğretmeni olmak da istiyorum. Bilimsel bilgi birikimi yaparak başarılarımı yeteneği olan gençlerle paylaşmak, her birini birer şampiyon yapmayı arzu ediyorum" diye konuştu.

Türk Telekom İl Müdürü Rıfkı Güraksın ise önümüzdeki ay Portekiz’de yapılacak Avrupa Şampiyonası Kulüpler Kupası’nda Yusuf Alıcı’nın büyük başarı elde etmesini beklediklerini söyledi.

Yusuf’un genç ama çok büyük bir yetenek olduğunu kaydeden Güraksın, "Yusuf ve takım arkadaşları bizleri her zaman grurlandırdılar. İmkanlarımız ölçüsünde onların en büyük destekçileri olacağız. Vali Celalettin Güvenç ve Genel Müdürlüğümüz de sporcularımıza destek sözü verdiler. Şampiyon olduğu için üniversiteye sınavsız giriş hakkı bulunan Yusuf ve diğer sporcularımızı asla yalnız bırakmayacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!