Emekli ikramiyesi maaş farkları için tarihi gün!

Güncelleme Tarihi:

Emekli ikramiyesi maaş farkları için tarihi gün
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 11:46

Emekli ikramiyesi eksik yatan vatandaşlar için yeni tasarı TBMM'den geçti. Meclis genel kurulundaki torba tasarı maddeleri arasında yer alan emekli ikramiyesi düzenlemesi, görüşmelerin ardından kabul edildi. Buna göre, kamuda 30 yıldan fazla çalışan, fakat emekli ikramiyesini daha düşük alan yüz binlerce vatandaş, bu haklarının geri kazanımını sağlayacak. İşte, emekli ikramiyesi için gerçekleştirilen düzenleme ve detayları

Haberin Devamı

Emekli ikramiyelerini 30 yıldan fazla çalışmalarına rağmen eksik alan emekliler için gerekli düzenlemeler TBMM'den geçirildi. Emekli keseneği konusunda detayların görüşüldüğü düzenlemede, aylıkların başlangıç tarihi itibariyle katsayılar hesaplanacak ve kanuni faiziyle birlikte ilgili kişilere ödemesi gerçekleştirilecek. İşte, emekli ikramiyesi ve emekli keseneği konusunda meclisten geçen detaylı düzenleme metni

Emekli ikramiyesi ve emekli keseneği konusundaki yapılan düzenleme, TBMM'den geçti. Kamuda 30 yıldan fazla çalışan fakat 30 yıldan sonra çalışma süresine istinaden alacağı meblağları kanuna takılması dolayısıyla tahsil edemeyen emekliler için gerekli düzenlemeler TBMM'den geçti.

Kanunla, emekli ikramiyesine esas hizmet süresinin hesabındaki 30 yıllık üst sınırın Anayasa Mahkemesince iptali üzerine ortaya çıkan sorunun giderilmesi amacıyla düzenleme yapılıyor.

Haberin Devamı

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce 30 seneden fazla emekli ikramiyesine müstahak hizmet süreleri bulunmasına rağmen 30 tam hizmet yılı üzerinden emekli ikramiyesi ödenenlere, 30 yılı aşan her tam hizmet yılı için 50 liradan aşağı olmamak üzere, görevlerinden ayrıldıkları tarihteki emekli keseneğine esas aylık unsurları üzerinden aylıklarının başlangıç tarihindeki katsayılar ve emekli ikramiyesi ödenmesine esas hükümler dikkate alınarak tahakkuk ettirilecek emekli ikramiyesinin, kendilerinin veya hak sahiplerinin yasanın yürürlüğe girdiği tarihi takip eden bir yıl içinde başvuruda bulunmaları şartıyla 7 bin 500 liraya kadar olan kısmı başvuru tarihinden itibaren üç ay içinde, varsa kalan kısmı ise ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle takip eden yılın aynı ayı içinde ödenecek.

MALİYE BAKANI AĞBAL MÜJDESİNİ VERMİŞTİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, daha önce yapmış olduğu açıklamasında, 30 yıldan fazla süreyle çalışıp da emekli olanların ikramiyelerinin hesaplanmasına ilişkin sorunun çözüldüğünü belirterek, “Burada yargıda devam eden davalar var. Özellikle Anayasa Mahkemesinin bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi iptal ettiği tarihten geriye dönük olmak üzere bu şekildeki hak sahibi bütün vatandaşlarımızın emekli ikramiyelerini yargısal ihtilafları ortadan kaldırmak suretiyle değiştiriyoruz. Burada ben muhalefet partilerine de teşekkür ediyorum. Komisyon aşamasında hep beraber ortak bir değerlendirme yaptık ve her yılbaşında hesaplanacak emekli ikramiyesinin asgari tutarlarına ilişkin ortaklaşa bir belirleme yaptık. Dolayısıyla, bu belirlemeyle de hakikaten bu alandaki bir sorunu da çözmüş olacağız” ifadesinde bulunmuştu.

BAKMADAN GEÇME!