30. Türkiye Rallisi start aldı

Güncelleme Tarihi:

30. Türkiye Rallisi start aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2001 00:00


Avrupa Ralli Şampiyonası’na 20 katsayı üzerinden puan veren 10 yarıştan üçüncüsü olan Türkiye ayağı İzmir Fuar alanından start aldı. 4-6 Mayıs tarihleri arasında koşulacak 30. Uluslararası Tofaş-Fiat Türkiye Ralli Şampiyonası'na, 16’sı yabancı toplam 72 araç katılıyor. Ahmet Piriştina, 1 numarada yarışan Alman Armin Kremer ile Fred Berssen’den oluşan Toyota takımına Türk bayrağı ile start vererek, 6 Mayıs Pazar günü sona erecek yarışı başlattı.
Haberin Devamı

Çeşitli televizyon kanalları tarafından Avrupa ülkelerine canlı olarak yayınlanacak ralli, 6 Mayıs Pazar günü saat 15.45’te aynı noktada sona erecek.

Ralli, Güzelbalhçe, Kavacık, Efem Çukuru Vadisi, Beyler, Gödence, Armutlu, Osmaniye, Alankıyı ve Örenköy etaplarının geçileceği rallide, ilk 2 gün Balçova, son gün ise Turgutlu servis alanı olarak belirlenen noktalara esas alınacak. Toplam 999 kilometrelik parkurda, 20 özel etabın geçileceği yarış 3 ayaktan oluşacak. Özel etapların uzunluğu ise 299 kilometre.

Bu yıl 5 adet FİA (B) öncelikli sürücünün start aldığı rallide, ilk 4 pilot WRC ile beşinci sırada start alacak pilot ise "Kitcar" ile yarışacak.

2001 Türkiye Rallisi’nin ilk yarışının favorisi 1 kapı numaralı Toyota Corolla WRC’nin sürücüsü Alman pilot Armin Kremmer’in, Toyota Dealer Team Germany yarışında 2000 sezonunu Matthias Kahle’nin ardından ikinci sırada tamamladığı belirtilirken, diğer iddialı ekip Belçikalı Rocco Theunissen’e de önemli ölçüde şans tanınıyor. Geçen yılın Belçika şampiyonu olan Theunissen’in de Kremmer gibi Toyota Corolla WRC ile yarışıyor.

Ön sıralarda büyük çekişmenin yaşanacağı, Türk pilotlarının da önemli bir rekabete girişmesi beklenen şampiyonada Serkan Yazıcı ile Ercan Kazaz rekabeti yaşanacağı tahmin ediliyor.

PİRİŞTİNA:"HEDEFİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONASI’NIN DA BİR AYAĞINI İZMİR’E GETİRMEK"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Dünya Ralli Şampiyonası’nın da bir ayağını İzmir’de yapmayı hedeflediklerini söyledi.

İzmir’in büyük organizasyonları gündemine alan bir şehir olduğunu ve 2005’te Üniversite Oyunları’nı düzenleyeceklerini hatırlatan Piriştina, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın kendileri için iyi bir deneyim olacağını kaydetti. Piriştina, „Avrupa Ralli Şampiyonası’nın önemli bir ayağını İzmir’e getirdik, hedefimiz Dünya Şampiyonası“ dedi.

Türkiye Otomobil ve Motor Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ise İzmir’in çok şanslı bir şehir olduğunu söyledi ve organizasyonun büyüklüğünü vurguladı.

(aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!