3 Temmuz sürecinin kitabı piyasaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

3 Temmuz sürecinin kitabı piyasaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2013 01:30

Türkiye’yi sarsan; Fenerbahçelilerle Trabzonsporluları karşı karşıya getirip sokağa döken 3 Temmuz süreci gazeteci Kenan Başaran tarafından ‘Arkadan Müdahale’ ismiyle bir kitapta anlatıldı.

Haberin Devamı

İletişim Yayınları’ndan çıkan kitapta ‘3 Temmuz Şike Operasyonu’nun hem spor yargısı hem de ceza yargısı seyri titiz bir şekilde inceleniyor.

Spor yargısını olduğu kadar Şike Davası’nın da tüm duruşmalarını yerinde takip eden Kenan Başaran, kitabında kamuoyuna yansımayan bazı olayları da dillendiriyor. Başaran, Şike Davası Hakimi Mehmet Ekinci’nin kendisine “Biz bu dosyada ne cemaat ne de Ergenekon bulduk” dediğini yazıyor. Ekinci’nin kendisin görmek isteyen ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen’e “Şike Davası konuşmaya gelecekse hiç gelmesin” mesajını ilettiği de kitapta yer alan bilgilerden.

CAS’TAN 7 YIL MEN TEHDİDİ VAZGEÇİRDİ

Arkadan Müdahale’de Fenerbahçe’nin CAS’a gitmekten Türkiye’nin Euro 2020 adaylığına zarar gelmemesi için değil aksine UEFA’nın “Avrupa’dan 7 yıl men ederiz” tehdidi nedeniyle vazgeçtiği savunuluyor. Başaran kitabında , sürecin en önemli aktörlerinden Mehmet Ali Aydınlar ile Rıdvan Dilmen arasındaki ilişkiye de değiniyor. Kitapta, Aydınlar’ın en çok kızdığı kişinin Dilmen olduğu öne sürülüyor. Kitapta, Aydınlar’ın puan silme cezası dahil bazı konularda Fenerbahçeli yöneticilerle uzlaştığı halde arabuluculuk yapan Dilmen’in iki tarafı da manipüle edip ortalığı karıştırdığını düşündüğünü yazıyor.

YILDIRIM VE EKŞİOĞLU KÖPRÜLERİ ATTI

Başaran kitabında ayrıca Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Asbaşkan İlhan Ekşioğlu’nun cezaevinde birbirleriyle çok fazla temasta olmadıklarını, TFF’nin şike kararını Yıldırım’ın mahkemede kendi lehine bir delil olarak kullanmasıyla ilişkinin tamamen koptuğunu da savunuyor.

Siyasi iktidarın MİT Başkanı Hakan Fidan’ın yargı tarafından sorgulanmak istenmesinden sonra tavır değiştirdiğini ve bunun Şike Davası’na da yansıdığını belirten Başaran, Gülen Cemaati’nin de son dönemlerdeki davalar için sadece Şike Davası için “İlgimiz yoktur” demek zorunda kaldığını vurguluyor.

Haberin Devamı

3 Temmuz sürecinin kitabı piyasaya çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!