3 kurumda genel müdür değişti

Güncelleme Tarihi:

3 kurumda genel müdür değişti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 21:42

KAMU bankalarında mart ayından beri ertelenen genel kurullar yapılmaya başlandı, tepe isimler değişti. Halkbankası’nın 4 Mayıs’ta yapılacağı duyurulan genel kurulu 8 Haziran’a ertelenmişti. Genel kurul dün yapıldı ve Genel Müdür Ali Fuat Taşkesenlioğlu yerine Ziraat Katılım’dan Osman Arslan getirildi. Bugün genel kurulunu yapacak olan Vakıfbank’ta da genel müdür Halil Aydoğan’ın görevinden ayrılması ve yerine Mehmet Emin Özcan’ın getirilmesi bekleniyor. Genel kurulu dün toplanan Borsa İstanbul’da da Genel Müdür Osman Saraç’ın yerine Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya geldi.

Haberin Devamı

Halkbank ve Borsa İstanbul’da 5 Şubat’ta hisse değişimi olmuştu. Halkbankası’nın yüzde 51.11’i, Borsa İstanbul’un yüzde 73.6’sı Varlık Fonu’na devredildi. Halkbankası’nın 4 Mayıs tarihinde genel kurulu yapılacağı duyuruldu. 4 Mayıs’ta genel kurul da toplandı ancak tarihi 8 Haziran’a ertelendi. Bir süredir Halkbankası, Vakıfbank, Borsa İstanbul’da genel kurulların ertelenmesi, Ziraat Bankası’nın da genel kurul tarihini açıklamaması dikkat çekiyordu. Tekrar bir erteleme olup olmayacağı da merakla beklenen genel kurul bilmecesinin ilk düğümü dün çözüldü. Halkbankası ile Borsa İstanbul’un genel kurulları toplandı. İki kurumda da kritik değişiklikler yapıldı. Ali Fuat Taşkesenlioğlu 2014 yılında Halkbankası’na genel müdür olmuştu. Dün yapılan genel kurulda Taşkesenlioğlu’nun yerine Osman Arslan getirildi.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul’un da ertelenen genel kurulu dün yapıldı. Genel Müdür Osman Saraç görevinden ayrılırken yerine Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya geldi. Himmet Karadağ ise yönetim kurulu başkanı olarak devam etti. Seyit Ahmet Işkın ile Bilal Topçu da Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’ndan ayrıldı.

Daha önce ertelenen Vakıfbank genel kurulu da bugün toplanacak. Genel kurulda da Genel Müdür Halil Aydoğan’ın yerine Mehmet Emin Özcan’ın getirilmesi bekleniyor.

Ziraat Bankası genel kurulunun da bugün yapılacağı öğrenildi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın görevine devam edeceği belirtiliyor.

BAKMADAN GEÇME!