28.5 milyon soruları

Güncelleme Tarihi:

28.5 milyon soruları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2010 00:00

1- 28.5 milyon liranın 18’inin yattığı iddia edildi. Geri kalan ne zaman yatacak?
2- Bankaya yatırılan paradan gelen faiz ne olacak? Kimler bundan faydalanacak?
3- Oyuncular ne kadar alacak? Kimler hangi kuruluşa ne kadar yardım yapacak?

DÜNYA Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olarak Türkiye’ye büyük sevinç yaşatan 12 Dev Adam’a verilen 28.5 milyon TL’lik ödül oyunculara hala dağıtılmadı. Hürriyet, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenlenen bir toplantıyla Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’e teslim ettiği çekin akıbetini araştırdı. Ortaya hem ödüllerin dağıtımı, hem de ödül parasıyla ilgili ilginç gerçekler çıktı. İsterseniz bu gerçekleri sıralayalım.

Faiz 65-70 bin TL arası

Başbakan Recep Tayyip Tayyip Erdoğan, 28.5 milyon TL’lik çeki 13 Eylül 2010 tarihinde Turgay Demirel’e teslim etti. Ödül, Spor Toto tarafından karşılanacaktı. Ancak o günden bu yana federasyonun banka hesabına 18 milyon TL’nin yattığı iddia edildi.

Peki geri kalan 10.5 milyon TL ne oldu. O para henüz hesaplara aktarılmadı. Ancak Genel Müdürlük emriyle en kısa zamanda (ki bugün hesaba geçeceği ifade edildi) o miktar da federasyonun banka hesaplarına aktarılacak ve ödüller dağıtılacak.

Bir başka soru da şu: 18 milyon TL, 13 Eylül tarihinde federasyonun banka hesabına yattıysa bankadan ne kadar faiz alında ve bu para ne olacak. Hürriyet’in araştırmasına göre 18 milyona verilecek faiz miktarı 17 gün için 65 ile 70 bin TL arası.

Paranın federasyona ulaşması ile ilgili gerek Basketbol Federasyonu’na, gerekse Spor Toto teşkilatına yakın kaynakların aktardıkları bunlar.

Şehit ailelerine

Şimdi asıl önemli sorumuza geçelim. Paranın tamamı hesaba yatmasa da miktarı belli. O zaman niye hala dağıtım gerçekleşmedi. Gerçekleşmedi çünkü; 28.5 milyon TL’lik ödül kamuoyunda tartışma konusu oldu. Bu tartışmalar özellikle oyuncular arasında büyük sıkıntı yarattı. Bundan dolayı paranın oyunculara dağıtılması geciktirildi.

Oyuncaların büyük bir kısmı ödülün bir miktarının (Ki yüzde 10 civarında bir para yaklaşık 3 milyon TL) şehit ailelerine dağıtılmasını istiyor. Bunun yanısıra özellikle Güneydoğu’da bir kaç salonun yapılması da gündemde. Tüm bu harcamalar düşüldükten sonra sıra oyunculara gelecek. Ve para emeklerine göre dağıtılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!