27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası

Güncelleme Tarihi:

27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2014 13:16

16 ülkeden 350'nin üzerinde sporcunun katılımıyla bugün İstanbul'da başlayan organizasyonun tanıtım toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Büyükçekmece'de bulunan Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda bugün başlayıp 3 gün sürecek organizasyonun tanıtım toplantısı Akgün Otel'de yapılırken, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, mili takım antrenörleri Murat Delihasan ve İbrahim Erçin, milli sporcular Enes Erkan ile Serap Özçelik de toplantıda hazır bulundu.

Ümitler, gençler ve büyükler kategorilerinde 16 ülkeden 350'nin üzerinde sporcunun katıldığı belirtilen turnuvada, Türkiye'den de 100'ün üzerinde katılımcı olduğu ifade edildi. Organizasyon, bugün ümitler ile gençlerde kata ve kumite müsabakalarıyla start alırken, yarın büyükler kumite, 6 Nisan Pazar günü de büyükler kata karşılaşmaları yapılacak.

Delihasan: "Bizim için çok önemli bir turnuva"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, Boğaziçi Karate Turnuvası'nın 27. kez düzenleniyor olması ve Avrupa Şampiyonası öncesi son turnuva olma özelliği taşıması nedenleriyle kendileri için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Karate branşı olarak 2013 yılını, uluslararası turnuvalarda 566 madalya kazanarak tamamladıklarını ve 2014 yılında da başarılarını sürdürmek istediklerini vurgulayan Delihasan, şöyle konuştu:

"Boğaziçi Karate Turnuvası bizim için Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası öncesinde eksiklerimizi görebilmemiz açısından çok önemli. Önce Finlandiya'da Avrupa Şampiyonası'na, ardından da Almanya'da Dünya Şampiyonası'na katılacağız. Son Avrupa şampiyonu olarak başarımızı tekrar etmek, ardından da Dünya Şampiyonası'nda da adımızı zirveye yazdırmak için en iyi şekilde çalışıyoruz."

Ödül yönetmeliğinde yapılan son değişikliklerle karate branşının daha da geriye itildiğini savunan başkan Delihasan, "Olimpik bir branş olmadığımız için sporcularımızın uluslararası derecelerinde kazandıkları ödüller düşük. Son değişiklikle daha da düştü. Biz tabii ki para peşinde değiliz ama branşlar arasındaki önemli farklılıklar nedeniyle sporcularımızı motive etmekte zorlanıyoruz. Bize göre Olimpiyat Oyunları, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları için ödül yönetmeliği farklı farklı olmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, milli takım antrenörleri Murat Delihasan ile İbrahim Erçin, önerindeki Avrupa ve Dünya Şampiyonaları öncesi hazırlık planlamalarını en iyi şekilde yaptıklarını aktarırlarken, milli sporcular Enes Erkan ile Serap Özçelik de yeni başarılar kazanacaklarına olan inançlarını dile getirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!