25 yıllık hedefine ulaştı

Güncelleme Tarihi:

25 yıllık hedefine ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 13:45

Londra 2012 Olimpiyatları bu sabah dünya tarihinde bir ilke tanıklık etti. Doğuştan bacakları olmayan Güney Afrikalı atlet Pistorius, olimpiyat tarihinde atletizm dalında yarışan ilk ampute sporcu oldu. 25 yaşındaki atlet böylece en büyük hayallerinden birisini gerçekleştirmiş oldu.

Haberin Devamı

Olimpiyatlara atletizm branşındayarışan ilk ampute sporcusu olan Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius, 400 metre elemelerinde serisini 2. bitirmeyi başardı. 25 yaşındaki atlet, kendisinin bu sezonki en iyi performansına gösterdiği yarışta 45.44'lük derecesiyle bir sonraki tura geçti.

İŞTE TARİHE GEÇEN O YARIŞ / FOTO GALERİ

Pistorius'un koştuğu seriyi Dominik Cumhuriyeti'nden Lugelin Santos 45.04 ile kazandı. 400 metrede yarı final yarışları yarın akşam TSİ 22.40'ta koşulacak.

PISTORIUS KİMDİR?

Doğuştan iki fibula kemiği de olmayan Oscar Pistorius’un dizinden aşağısına, 11 aylıkken protez takılmış. Atlet olma isteği hiç bir zaman körelmeyen Güney Afrikalı sporcu Pekin ve Atina’da Paralimpik’te yarışmıştı. Ancak Pistorius'un asıl hedefi olimpiyatlarda yer almaktı. Ve bugün koşulan yarış ile hedefine ulaşmayı başardı.

İMKANSIZI BAŞARAN ADAM PISTORIUS

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!