2016 hedefi 1.8 milyar TL

Güncelleme Tarihi:

2016 hedefi 1.8 milyar TL
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 22:58

Dap Yapı, 2016’da 1.8 milyar lira yatırımla 4 proje inşa edecek.

Haberin Devamı

Şirket yeni projeler için adres olarak Acıbadem, Beykoz , Kartal ve Taksim’i seçti. 1501 konutluk İstMarina projesinde ise çalışmalara devam eden Dap Yapı, projedeki ofis binasını da satışa çıkardı. 

SEÇİM sonrası gayrimenkul sektörünün harekete geçtiğini söyleyen Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2016’da 1.8 milyar lira yatırım yapacağını dile getirdi. Projelerini ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm kapsamında olduğunu belirten Yılmaz, “Eylül ayında Emlak Konut’un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusu’nun karşısında konumlanan Hava Subayları Lojmanları yerine lüks bir konut projesi inşa edeceğiz. Kartal’da iki kuleden oluşan yeni projemizi ise 2016’nın ilk yarısında satışa sunacağız. Taksim’deki Petek projemizi 7 ay sonra tamamlıyoruz. Bir de Beykoz’da 50 bin metrekare alanda 200-400 metrekarelik geniş evler planlıyoruz” dedi. YÜZDE 90’INI SATTIKartal sahildeki İstMarina projesinde inşaat çalışmalarının sürdüğünü belirten Yılmaz, 1501 konutluk projede evlerin yüzde 90’ını sattıklarını söyledi. 100 ofis ve 10 dükkân bulunan bloku da yeni satışa sunduklarını belirten Yılmaz, ofislerin metrekare fiyatının 6 bin 800 lira ile 10 bin lira arasında değiştiğini söyledi. Projede konut, ofis, okul, hastane ve alışveriş merkezi yer alacağını belirten Yılmaz, “30 bin metrekarelik hastaneyi 171 milyon 100 bin lira bedelle Acıbadem’e sattık. Önümüzdeki ay da projedeki okul için bir ihale olacak” dedi.

Haberin Devamı

ALTYAPIYA 30 MİLYON TL

İstMarina’da hafriyat çalışmalarının zaman aldığını  belirten Yılmaz, sert zemin nedeniyle iş makinası yerine patlayıcılarla çalıştıklarını belirtti. Projede teslimlere 2017’nin ikinci yarısında başlayacaklarını söyleyen Yılmaz, “Hafriyatın bizi zorlaması buranın ne kadar sağlam bir zemini olduğunu gösterdi” dedi. Projeyi hayata geçirdikleri bölgede yol ve kavşak yapımlarını da üstlendiklerini belirten Yılmaz altyapı için 30 milyon lirayı aşan yatırım yaptıklarını ifade etti.

 

2016 hedefi 1.8 milyar TL

Haberin Devamı


Bakan ziyareti

İNŞAAT sektörü temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine sektörü bile bir isimin gelmesini istiyordu. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı hakkında düşüncelerini paylaşan Ziya Yılmaz, “İlk kez sektöre bir kadın bakan geldi ve böylece inşaat kadın eli değdi. Sektörün kentsel dönüşüm, KDV ve vergi konusunda ciddi sorunları var. Bu sorunlara çözüm yolu bulmak için Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği olarak yeni bakandan randevu talep edip görüşmeye gideceğiz” dedi. Öte yandan Rusya ile yaşanan gerilimi değerlendiren Yılmaz, “Siyasi çekişmeler ticarete yansımamalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!