2016, GE için rüzgarda rekor yılı oldu

Güncelleme Tarihi:

2016, GE için rüzgarda rekor yılı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 09:35

2016 yılında General Electric’in rüzgar santrali siparişleri bir önceki yıla göre yüzde 19 artışla dünya çapında 7 GW’ı aşarak rekor kaydetti.

Haberin Devamı

GE, 2016 yılında verilen rüzgar türbini siparişleriyle 7 GW'ı aşkın enerjiyi garantileyerek rekora imza attı. Yılın sadece dördüncü çeyreğinde GE'nin Rüzgar Enerjisi iş birimine gelen siparişlerin 3 milyar doları aştığını duyuran şirket, bunda ABD pazarının önemli etkisi olduğunu belirtti.

GE Yenilenebilir Enerji'nin rüzgar enerjisi iş alanı; Japonya, Hindistan ve Almanya'dan gelen siparişler de dahil olmak üzere dünya çapında 19 ülkede yeni anlaşmalara imza attı. Şirket ayrıca ilk kez Yunanistan ve Suudi Arabistan'dan da siparişler aldı. GE'nin rüzgar santrali kurulu gücü, şu anda dünya çapındaki kapasitenin yaklaşık 57 bin MW'lık bölümünü oluşturuyor.

GE Yenilenebilir Enerji Başkanı ve CEO'su Jérôme Pécresse, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Dünya çapındaki müşterilerimizle güçlü ilişkiler kurmak ve bulundukları bölgelerdeki ihtiyaçları öngörmek, sektördeki lider konumumuzu korumamızı ve artan talepleri karşılamamızı sağlıyor. 2016'da gelen siparişlerin yaklaşık yüzde 75'inin yeni platformumuza ait olması, yeni ürünlerin ve çözümlerin geliştirilmesi konusunda rüzgar ekibinin yaptığı yatırımların karşılığını müşterilerden bu şekilde alması, bize heyecan veriyor.”

GE’nin 2016 yılında farklı ülkelerde gerçekleştirdiği rüzgar enerjisi projeleri bu yılda kaydedilen rekorun kilometre taşları oldu. İşte aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 2016’nın önemli rüzgar gelişmeleri:

• GE, Türkiye’deki kurulu rüzgar gücünü 2016 yılında %30 oranında artırarak 1 GW’ı aştı.
• GE, 1.7-103 teknolojisini kurarak Hindistan'ın güney doğusunda üç aşamalı bir rüzgar projesinin ilk yapım aşamasını başarıyla tamamladı. Mytrah Energy Limited'ın Aspari I projesinde planlanan 200 MW'lık kapasitenin ilk 51 MW'lık bölümü tamamlandı ve türbin faaliyete geçmeye hazır hale geldi. Projede GE'nin Dijital Rüzgar Çiftliği ekosisteminin bir bölümü olan yeni ‘Enerji Tahmin’ uygulaması kullanılıyor.
• GE Yenilenebilir Enerji Almanya'da bugüne kadar ülkede imzalanan en büyük rüzgar işbirliği anlaşmasına imza attı. UKA Group ile imzalanan anlaşma kapsamında yaklaşık 250 MW rüzgar enerjisi sağlayan 12 proje alanı kurulacak. GE ayrıca, dünyanın en yüksek ve pompaj depolamalı hidroelektrik santrale entegre ilk rüzgar türbinini teslim etmek ve devreye almak üzere Max Bögl Wind AG ile Türbin Tedarik Anlaşması imzaladı.
• GE, Japonya'nın merkezi bölgelerinde iki rüzgar türbini için beş yıl süreli Dijital Rüzgar Çiftliği hizmet sözleşmelerini de garantiye aldı. Sözleşmeler kapsamında türbinler, daha verimli bir şekilde çalışacak ve santraldeki toplam üretim kapasitesini yüzde 5 oranında yükseltecek.
• GE 2 MW platformuyla Amerika Birleşik Devletleri'nde de kaydadeğer büyüme kaydetti.

Haberin Devamı

GE Blog içerikleri için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


Sponsorlu içerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!