"2012 katıldığım son olimpiyat olacak"

Güncelleme Tarihi:

2012 katıldığım son olimpiyat olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 16:23

Kocaeli Büyükşehir Kağıtsporlu Milli Tekvandocu Bahri Tanrıkulu, “2012 Londra Olimpiyatları katıldığım son olimpiyat olacak” dedi.

Tanrıkulu, ocak ayında Rusya'da yapılacak 2012 Londra Olimpiyatları seçmelerine yoğun bir şekilde Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi'nde hazırlandığını ve 13 Haziran'da Konya'ya giderek çalışmalarını 20 gün devam edecek antrenmanla sürdüreceğini söyledi.

Tanrıkulu, “İlk olarak Rusya'da yapılacak elemelerden geçmek istiyorum. Daha sonra önümde Avrupa Şampiyonası var. Artık o dönemde sakatlık durumuma ve performansıma göre teknik heyetle görüşüp, şampiyonaya girip girmeyeceğime karar vereceğim. 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak istiyorum. Kendimi riske atmak istemiyorum” diye konuştu.

Tekvando yapan gençlerin çok iyi şekilde yetişerek geliştiğini ve kendisinin de bu sporcuların önünü açmak istediğini vurgulayan Tanrıkulu, “Burası hiç birimizin tapulu malı değil. Geriden gençler çok güçlü geliyor. Bu gençlere yol açmak gerekiyor. İnşallah genç kardeşlerimizi Türkiye'yi daha iyi temsil eder” ifadesini kullandı.

Tanrıkulu, kendisinin 2016'daki olimpiyatlarda 36 yaşında olacağına işaret ederek, şunları kaydetti:
“Şu anki en büyük hedefim 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak ve Türk bayrağını göndere çektirmek. 3 kez dünya şampiyonu oldum. Olimpiyat Şampiyonu olmak ise bambaşka bir duygu. Kendimi bu şampiyonluğa hazırlıyorum. Tekvando mücadele sporu, bu nedenle çok yorucu oluyor. Artık biraz da aileme ve kendime zaman ayırmak istiyorum. 2012'deki olimpiyatlardan sonra Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılacağım. Ancak bir sonraki olimpiyatlara katılmayı düşünmüyorum. 2012 Londra Olimpiyatları katıldığım son olimpiyat olacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!