20 milyon yerli turist

Güncelleme Tarihi:

20 milyon yerli turist
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 22:40

Zor bir yılı geride bırakan turizm sektörü Hürriyet gazetesinin organizasyonunda sektörün geleceğini tartıştı.

Haberin Devamı

Terörün ilk olarak turizm sektörünü etkilediğini belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Net bir mesaj vermek istiyorum. Terörden korkmuyoruz. 2016’da seyahat eden Türk vatandaşı sayısını 16.5 milyondan 20 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bunu da acentelerimizle sağlayacağız” dedi.

 YAKLAŞIK 35 milyar dolarlık geliriyle Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alan turizm sektörü Hürriyet gazetesinin düzenlediği organizasyonda bir araya geldi. Organizasyona Türkiye Seyahat Acentleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet İcra Kurulu Başkanı ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı. Zor bir yılı geride bırakan turizm sektörünün tartışıldığı toplantıda, gelecek hakkında da değelendirilmelerde bulunuldu. 

Haberin Devamı

20 milyon yerli turist

ACENTELERE BÜYÜK GÖREV

2000 yılında Türkiye’de gezen Türk vatandaşı sayısının 568 bin kişi olduğunu ifade eden TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 2014 yılında bu sayının 16 milyon 500 bin kişi olduğuna dikkat çekti. Bu sayıların bu şekilde artmasında en büyük pay sahiplerinin seyahat acenteleri olduğuna vurgu yapan Ulusoy, “8 milyon kişi yurtdışında, 8.5 milyon kişi yurtiçinde gezdi. Bu sayıları hızla arttırmayı planlıyoruz. 2016’da hedefimiz gezen Türk vatandaşı sayısını 20 milyona çıkarmak. Burada acentelerimize çok büyük görev düşüyor” dedi.

Turizmin ülkeyi birbirine bağlayan bir sektör olduğuna değinen Başaran Ulusoy, “Ülke insanlarını biz birbirine kaynaştırıyoruz. Ancak gelin görün ki, ülkenin Güneydoğusu’ndaki çok büyük sorunlar yaşanıyor. Yaşanan hadiseler bizi derinden yaralıyor. İş, aş için koşan gençlere maalesef iş veremiyoruz. Orada yıkılan müzeler, yıkılan eserler var. Bu medeniyetin yıkılışıdır. Suriye’de de olsa, Irak’ta da olsa medeniyetler yıkılınca 3-4 nesil etkisi olur. Terörü şiddetle lanetliyoruz ve korkmuyoruz. Çünkü onların arzu ettiği bizim korkmamızdır. Gençlerin, çocukların ölmesi bizi derinden yaralıyor. İşte bu yüzden bu yıl acentelere daha fazla görev düşüyor. Daha fazla sarılacaksınız, daha fazla kucaklaşacaksınız, daha fazla müşterileri memnun edeceksiniz. Çünkü Türkiye’nin geleceği turizmdir” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF ÖZGÜRLÜKLER

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sultanahmet’te yaşanan bombalı saldırı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ulusoy, “Bu saldırı sonucunda birçok Alman vatandaşı hayatını kaybetti. Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı olayın ardından bize bir yazı gönderdi. Yazdıkları yazıda Alman seyahat endüstrisinin Türkiye’ye ve Türk turizmine, Türkiye’nin muhteşem insanlarına destek ve dayanışma içinde oldukları sözünü verdiler. Çünkü bu sadece Türkiye’ye yönelik bir saldırı değildi. Ülkelerin uluslararası seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran bu tip eylemlere karşı tüm ülkelerin birleşmesi gerekiyor. Bizim ülkemiz çok güzel. Bu yüzden sevgilisi güzel olanının gözüne uyku girmezmiş. Bizim de buna göre hareket edip, çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

20 milyon yerli turist

Hürriyet çok etkili bir mecra

İHRACATIN yüzde 20.8’i kadar döviz girdisi sağlayan, bütçe açığının yüzde 40.6’sını kapatacak kadar büyüklüğe ulaşan turizm sektörünün gelişiminde Hürriyet gazetesinin de çok büyük payı olduğunu söyleyen Başaran Ulusoy, “Bu yüzden yine her yıl olduğu gibi acentelerimiz ile gerçekleşen ilk yemeğimizi Hürriyet gazetesi ile birlikte yapıyoruz. Hürriyet ailesinin çıkarmış olduğu ‘Seyahat’ gazetesinin sektöre çok büyük faydası olduğunu söylemeliyim. ‘Seyahat’ ülkeyi tanıtan, sevdiren ve bütünleştiren bir ek. Hürriyet gazetesinin içinde yer alan ‘ekonomi’ alanındaki turizm haberlerinin de etkisi çok büyük. Bu sayfalarda yer alan haberler gerekli yerlere ulaşıyor. Büyük ses getiriyor. Sektör ile ile ilgili sorunlar burada yer alınca, çözümü için gerekli şeyler yapılıyor. Her gazete okunduğunda etki ve karşılık alıyor. Ancak haber Hürriyet sayfalarında çıktığı zaman çok büyük karşılık buluyor. Dünyada iki şey satın alınmaz. Biri ‘hürriyet’ diğeri de ‘Hürriyet gazetesi’ çünkü Hürriyet gazetesi satın alınmaz, okunur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sektörün yanındayız

HÜRRİYET gazetesi olarak turizm sektörüne karşı kendilerini sorumlu olarak hissettiklerini ifade eden Hürriyet Gazetesi Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan da, “Hürriyet gazetesi bu ülkede 67 yıldır var. Bunda turizm sektörünün de çok büyük katkısı var. Yaptığımız haberler, oluşturduğumuz kamuoyu ile de Türk iş dünyasının ihtiyaçlarına karşılık gelen işler yapıyoruz. Bu yüzden kendimiz iş dünyasına karşı da sorumlu hissediyoruz. Turizm sektörü ile birlikte büyüdük aslında. Ulaşılan büyüklüğe bakıınca ne kadar iyi noktalara ulaşıldığını, daha ne kadar gidilecek yol olduğunu görüyoruz aslında. Bu da bizi heyecanlandırıyor. Çünkü turizm sektörü için daha yapacak çok şeyimiz var. Biz bunu gönülden isteyerek yapıyoruz. Sektörün yeniliğe, kamuyu bilinçlendirmeye ihtiyacını olduğunu biliyoruz. Çok zor ya da çok iyi zamanlarınız olduğunu biliyoruz. Bunların duyurulması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu yüzden hem Seyahat gazetesi hem de ekonomi servisinde yer alan sektör haberleri bizim için çok önemli. Daha da iyi olmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

20 milyon yerli turist

 Geleceğe güvenle bakacağız

HÜRRİYET Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de yemeğin sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında, TÜRSAB ve Hürriyet’in davete birlikte ev sahipliği yaptıklarına dikkat çekerek, “Bu da aslında bizim artık paydaş olduğumuzu, doğal partnerler olarak hareket ettiğimizi gösteriyor. Kapılarımız sizlere sonuna kadar açık” dedi. Türkiye’de turizmin zor bir dönemden geçmekte olduğunu belirten Ergin, “Çok yakın zamanda gerçekleşen sıkıntılar ortada. Güneydoğu’da devam eden hadiseler var. İstanbul Sultanahmet’te gerçekleşen bombalı saldırı turizm sektörünü de hedef alıyordu” ifadelerini kullandı. Özgürlüklerin insanlar için çok önemli olduğunu söyleyen Ergin, “Özgürlüklerimiz bizim için çok önemli.

İnsanların istedikleri gibi düşünebilmeleri, istedikleri gibi kendilerini ifade edebilmeleri, istedikleri gibi olabilmeleri, istedikleri gibi ibadet edebilmeleri çok önemli. Ancak çok temel bir özgürlük daha var. O da insanların üzerinde yaşadığımız bu gezegende istedikleri gibi gezebilme, istedikleri gibi dolaşabilme, seyahat edebilme özgürlüğüdür. Bir insan olarak istediğimiz yere gidebilmek en temel haklarımızdan biridir. Dolayısıyla terör bu temel özgürlüğümüzü de hedef alıyor.

Teröre karşı bu özgürlüğümüze sahip çıkacağız. Yeni dönemde bütün bu zorlukları aşacağız. Ülkemizin geleceğine olan güvenimizden, inancımızdan hiçbir şey kaybetmeyeceğiz. Güçlükler olacaktır. Ancak geçmişte de Türkiye çok büyük güçlükleri her seferinde bir şekilde geride bırakma başarısını gösterdi. Ümidimizi kaybetmeyeceğiz. Bu zorlu dönemde 2016’da Hürriyet olarak turizm sektörünün yanında olacağız” dedi. Hürriyet’in Pazar günleri yayımladığı Seyahat Eki’nin Türkiye’de alanındaki en kaliteli yayın olduğuna vurgu yapan Ergin, “İçeriğine baktığınızda Batı’daki benzerleri ile rahatlıkla boy ölçüşebilecek kalitede olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!