2. Lig'i üçe bölün

Güncelleme Tarihi:

2. Ligi üçe bölün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmirspor, Play-Off’un kaldırılması için kampanya başlattı

Lacivert-beyazlılar, 2.Lig maçlarının Batı, Orta Anadolu ve Doğu olmak üzere üç grupta oynanmasını istiyor. Ege kulüplerinin başkanlarıyla toplantı yapılacak.

ZİRVE PAZARTESİ İzmirspor yönetimi, 2.Lig'de 1992-93 sezonundan beri uygulanan Play-Off sisteminin kaldırılıp, eskisi gibi üç gruba dönülmesi için bayrak açtı. Bu sezon ilk kez Play-Off'ta İzmir'i temsil eden ve büyük sıkıntılarla karşılaşan lacivert-beyazlılar, Ege kulüplerinin başkanlarını toplantıya davet etti. Dün yapılması planlanan zirve, pazartesi gününe ertelendi.

DÖNMEZ ARAŞTIRIYOR Futbol Federasyonu'na, 2000-2001 sezonundan itibaren 2.Lig'deki 50 takımın Batı, Orta Anadolu ve Doğu gruplarına ayrılmasını önereceklerini belirten İzmirspor Başkanı Cemal Dönmez, ‘‘Şartları araştırıyoruz. Ciddi bir teklif üzerinde çalışıyoruz. Federasyon yöneticileri ve tüm kulüp temsilcilerinin bir toplantıda buluşmasını isteyeceğiz’’ dedi.

MASRAFIMIZ ÇOK Uzak deplasmanların kulüplere büyük maddi yük getirdiğini, Play-Off'a kalamayan takımların da bir sezonda dört kez karşı karşıya geldiğini hatırlatan Dönmez, ‘‘Üç gruplu sistemde komşu bölgelerin takımlarının birbirlerine yakınlığı avantaj. Eleme Grubu ve Play-Off maçları öncesi yapılan uzun kamplar da hepimizin belini büküyor’’ diye konuştu.

HEPİMİZİN YARARINA Ege'nin 2.Lig'deki temsilcilerinden aldıkları ilk tepkilerin olumlu olduğunu vurgulayan Dönmez şöyle konuştu: ‘‘Pazartesi günü yapacağımız toplantıda konuyu ayrıntılarıyla masaya yatırıp, ortak bir karar almayı hedefliyoruz. Play-Off'un da kendisine göre artıları var, ancak 2.Lig'in yine üç grupta oynanması bütün kulüplerin yararına.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!