2 HES'in devir işlemleri tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

2 HESin devir işlemleri tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 11:14

DENİZLİ’de merkezi bulunan Bereket Üretim Enerji şirketi, geçen yıl ihalesini kazandığı Adıgüzel ile Aydın’daki Kemer Hidroelektrik Santrallerinin (HES)devrini resmen Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan aldı.

Haberin Devamı

Elektrik Üretim şirketi tarafından işletilen Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri için işletme hakkını kapsayan devir sözleşmesi, Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu ile Bereket Enerji Üretim şirketi Proje ve Finansman Müdürü Özgür Erol tarafından törenle imzalandı. Elektrik Üretim şirketine ait Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleriyle, bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi için açılan ihaleyi 2016 yılında 324 milyon 100 bin lira ile en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim kazandı. Toplam 110 MW kurula güce sahip 2 santralin, 69 bin konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi kapasitesine sahip olduğu bildirildi.

Bereket Enerji Üretimden yapılan açıklamada, kurulduğu 1995’ten bugüne kadar 707 megawatt gücünde 19 hidroelektrik santral kuran Bereket Enerji Grubu’nun 62 megawatt gücündeki Adıgüzel ve 48 megawatt gücündeki Kemer santrallerini bünyesine katmasıyla hidroelektrik elektrik santralindeki kurulu gücü 817 Megawatt’a yükselmiş oldu. Enerji sektörünün her alanında faaliyet gösteren aktif oyuncusu olan grubun toplam elektrik üretim kapasitesi ise 2 bin 100 Megawatt’a ulaştı.

Haberin Devamı

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, enerji sektörünün Türkiye için hayati önem taşıdığını belirterek, "O yüzden sektördeki yatırımlar hız kesmeden sürdürülmelidir. Bu sorumluluğun bize yüklediği bilinçle hareket ediyoruz. Özelleştirme süreci tamamlanarak devri gerçekleşen Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleri grubumuza ayrı bir değer katmıştır. İki santrali de en verimli şekilde işletmek için gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Enerji sektöründe ülkemiz için değer yaratmak, istidam ile birlikte ve ekonomimize katkı sağlamak Bereket grubu için büyük bir onur ve gururdur" dedi.

Adıgüzel Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Denizli’nin Güney ilçesinde Büyük Menderes Nehri üzerindedir. 62 MWe kurulu gücü ile Türkiye’nin 176. Denizli’nin ise 5. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye’nin 81. büyük Hidroelektrik Santrali’dir. Kemer Barajı ve HES Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde Akçay Çayı üzerindedir. Kamuya ait olan Elektrik Üretimÿ tarafından işletilen santral 48 MW kurulu gücü ile Türkiye’nin 228. Aydın’ın ise 4. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye’nin 99. büyük Hidroelektrik Santralidir.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!