2. gruba yükseldik

Güncelleme Tarihi:

2. gruba yükseldik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2010 20:29

Teniste Fed Cup'ta Avrupa-Afrika Bölgesi 3. Grup'ta yer alan Bayan Milli Takımı, 2. Gruba yükseldi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de oynanan 3. grup karşılaşmalarında başarılı sonuçlar alan bayan milli takımı, 2. Grup'ta mücadele etme hakkı kazandı. 3. Grup play-off mücadelesinde Cezayir'i 3-0 yenen milliler, böylece 2. Gruba yükseldi.

Smash Tenis Akademisi'nde oynanan tekler maçında Pemra Özgen, Fatima Zorah Bouabdallah'ı 2-0, Çağla Büyükakçay ise Assia Halo'yu 2-1 mağlup ederek milli takımı bir üst gruba taşıdı. Çiftlerde korta çıkan İpek Şenoğlu-Pemra Özgen ikilisi de rakiplerini 2-0 yenince, bayan milli takımı 3. Grup maçlarını namağlup kapatmış oldu.

Öte yandan maçları izlemek için Mısır'da bulunan Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, elde edilen başarının takım ruhunun sonucu olduğunu söyledi.
Duygu Akşit Oal'ın kaptanlığındaki takımın Mısır'da yalnızca bir set kaybederek ikinci gruba yükseldiğini ifade eden Uluç, “Ekipteki herkes bu turnuvanın öneminin bilincinde olarak çalıştı. İpek Şenoğlu takıma ablalık yaptı. Pemra ve Çağla çok iyi maçlar çıkardılar. Takımdaki iki genç oyuncumuz da gelecek yıllar için tecrübe kazandılar” dedi.

Başkan Uluç, önümüzdeki yıl Avrupa/Afrika 2. Grup'ta başarılı olmak için çalışmalara şimdiden başlayacaklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!