1907’den kal baskısı

Güncelleme Tarihi:

1907’den kal baskısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Perde Arkası


Ünlü işadamları Aziz Yıldırım'a ‘Göreve devam et’ dedi

Levent'teki 1907 Fenerbahçeliler Derneği'nde yapılan gizli toplantıya katılan Dernek Başkanı Murat Özaydınlı, Ali Koç, Mustafa Koç, Burhan Karaçam, Emin Cankurtaran ve Erhan Dumanlı gibi iş dünyasının ünlü Fenerbahçelileri Aziz Yıldırım'a ‘‘Bayrama kadar düşün’’ dedi. Yıldırım da düşüneceğini söyledi.

Hevesli olan yok

Aziz Yıldırım ve yönetiminin 16 Ocak'ta yapılacak olağanüstü kongrede görev almayacağını açıklamasından sonra, grupların aday göstermeye hazırlandığı, Güven Sazak'ın da ‘‘Hayır’’ demesi Fenerbahçe'de başkanlık krizini doruğa çıkardı. Şu anda borçlar ve yeni yıldaki transfer taksitleri nedeniyle kimse adaylık için hevesli değil.

Önceki gün 1907 Fenerbahçeliler Derneği'nde aralarında Başkan Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu Dernek Başkanı Murat Özaydınlı, Ali Koç, Mustafa Koç, Burhan Karaçam, Emin Cankurtaran, Erhan Dumanlı gibi iş dünyasının ünlü Fenerbahçelileri bir araya geldiler ve Yıldırım'a ‘‘Senin Fenerbahçe'nin başında kalmam lazım’’ dediler.

Görüşler birleşti

Yıldırım önce ‘‘Kesin kararımı verdim. Bu iş olmaz’’ diye karşılık verdi. Bunun üzerine ünlü isimler ‘‘Biz senin arkanda değil, yanındayız. Sen bu işi al götür. İstediğin her yardımı yaparız. Bu iş birlik ve beraberlik içinde bitsin. Önemli olan Fenerbahçe'nin başarısıdır’’ şeklinde konuşarak başkanı biraz olsun yumuşattılar.

1907 Dernek üyeleri Yıldırım'dan Fenerbahçe'yi bir an önce kurumsallaştırmasını da isteyerek, ‘‘Sen bunu yaptığın takdirde bütün sıkıntılar da sona erer. O zaman Fenerbahçe'yi kimse tutamaz. Bu konudaki katı tutumunu bırak, iyi düşün bayramdan sonra bize cevabını ver dediler. Başkanın da bunu kabul ettiği düşüneceğini söylediği belirtildi.

Sarı lacivertliler bir çok maçın ikinci yarısında yediği gollerle puanları kaybetti. MTK ve Pendik bozgunları da ikinci yarıda geldi.

BERMEK: Aziz’le 2000’li yıllara

Slogan olmalı

Fenerbahçe'de olağaüstü kongre öncesinde başkan adayı olarak ismi gündeme gelen Ayhan Bermek, Aziz Yıldırım'ın devam etmesini istedi. Sarı lacivertli kulübün 2000'li yıllarda Aziz Yıldırım ile bir slogan haline gelmesi gerektiğini savunan Bermek, ‘‘Güzel işler yapan Yıldırım, kulübü ileriye dönük bir şekilde devretmeli’’ diye konuştu.

Keyif aldım

Çocukluk aşkı Fenerbahçe'nin kongre üyesi olduğunu dile getiren Bermek, milyonlara malolan camiada başkan adayı olarak gösterilmesinden büyük keyif aldığını ancak, şu ana kadar herhangi bir grup liderinden resmi teklif almadığını söyledi. Bermek, Fenerbahçe'ye başkan olacak kişinin o makamın gereği olan bir çok unsuru yerine getirmesi gerektiğini savundu.

Kamu görevidir

Özellikle 3 büyük kulüp başkanının milyonların duygularıyla paralel hareket etmesi gerektiğini anlatan Bermek şöyle devam etti: Başkanlar kamu görevi yapıyor. Giyiminden mesajına kadar dikkatli olmalıdır. Sevgi ve barışı sağlarlar, spor anarşisini durdururlar. Sadece başkan değil, yönetim kadrosunun da aynı fikirler üzerinde birleşmesi gerekiyor.

Zamanı değil

2000'den sonra dünyanın değişiceğini dile getiren Bermek sözlerini şöyle sürdürdü: Avrupa ile yarışmak için çağdaş kulüpleri örnek almalıyız. Bayern, Manchester gibi olmalıyız. Aziz Yıldırım çok şey yapmak istedi. Zamanı iyi kullanıp yeniden yapılanmalı. Bayrak değiştirme duygusu varsa bunu belli bir zamandan sonra yerine getirmeli.

PENDİK BOZGUNU Fenerbahçe 1999'da istikrarsız bir grafik çizdi. Sarı lacivertli takım bir çok maçta ilk golü atmasına rağmen skoru koruyamadı. Pendik karşısında tarihinin en büyük bozgunlarından birini yaşayan sarı lacivertli takım ikinci yarıya umutla girecek. Kemalettin uzun süren sakatlıktan sonra yeni yeni form tutmaya başladı.

Forvet atıyor Fener yatıyor

Onlar taşıdı

Ligin 14 haftalık maç periyodunu, puan sıralamasında 4. olarak tamamlayan Fenerbahçe'yi, Boliç-Moldovan ikilisi taşıdı. Rakiplerinin filelerine 24 gol atıp, kendi kalesinde 14 gol gören sarı lacivertli takımda, Boliç- Moldovan ikilisi, 14 gole imzasını attı.

Umut oldular

ÊBu sezonun ilk yarısında yoğun eleştirilere hedef olan Fenerbahçe'de, Boliç- Moldovan ikilisi, 7'şer gol atarak, takımlarının gol umudu oldular. Özellikle Trabzonspor yenilgisinden sonra attıkları gollerle dikkati çeken Boliç- Moldovan ikilisi, bu dönemde 13 golün, 11'ini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!