16 yaşındaki güreşçi toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

16 yaşındaki güreşçi toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 17:51

İzmir'deki okullararası güreş il birinciliği müsabakalarında yaptığı maç sonrası annesiyle telefonla konuşurken kalp krizinden yaşamını yitiren 16 yaşındaki Okan Alabıçak'ın cenazesi, Beydağ ilçesine bağlı Erikli köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

İzmir'de Buca Afetevleri Spor Salonu'nda düzenlenen Okullararası Güreş Turnuvası'nda sıkletinde yaptığı maçı sonrası, annesiyle telefonla görüştüğü sırada kalp krizi geçirerek ölen Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi takımı sporcusu 16 yaşındaki Okan Alabıçak için okulunda tören düzenlendi.

Cenaze törenine, genç sporcunun annesi Zübeyde Alabıçak katılamazken, babası Abdullah Alabıçak ve kız kardeşi Nurcan, bir an olsun tabutun başından ayrılmadı.

Alabıçak'ın cenaze töreninde acılı aileyi, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Belediye Başkanı Bekir Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü ile Okan Alabıçak'ın öğretmenleri, güreş antrenörleri ile okul arkadaşları yalnız bırakmadı.

SON MADALYASI TABUTUNA BIRAKILDI

Ödemiş Endüstri Meslek Lisesindeki törende konuşan güreş antrenörü Doğan Turhan, “çok düzenli bir sporcu olarak” tanımladığı öğrencisini, “Okan, her antrenmandan, maçtan sonra yanıma gelir, 'Nasıldım hocam' derdi. Ben de 'Aslanım benim, koçum' derdim ona. Çok başarılıydı, hayalinde her zaman Türkiye'de başarılı bir sporcu olup, adını duyurmak vardı” sözleriyle anlattı.

Antrenör Doğan, konuşmasının ardından başarılı sporcunun katıldığı turnuvada en son kazandığı ikincilik madalyasını, tabutunun üzerine bıraktı.

Okan'ın bir başka öğretmeni de öğrencisinin kendisinden her zaman şapkasını istediğini ifade ederek, tabutunun üzerine onun çok istediği şapkasını koydu.

Tören boyunca “Ağabey gitme” diye feryat eden Okan Alabıçak'ın kardeşi Nurcan'ı, teyzesi zorlukla sakinleştirildi. Baba Abdullah Alabıçak ise oğlunun fotoğrafları ve üzerinde kupası, madalyası olan tabutunun başında güçlükle ayakta durdu.

Okan Alabıçak'ın cenazesi, törenin ardından Çamlık Camisi'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Okan Alabıçak'ın cenazesi, Beydağ ilçesine bağlı Erikli köyünde toprağa verildi.

Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi güreş takımında yer alan 16 yaşındaki Okan Alabıçak, dün, Buca Afetevleri Spor Salonu'nda devam eden okullararası il birinciliği karşılaşmalarında çıktığı maçta, rakibini yendikten sonra tribünde arkadaşlarıyla sohbet etmeye başlamış, bu arada annesi Zübeyde Alabıçak'la telefonla görüşürken fenalaşarak hayatını kaybetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!