14 Yaş Erkek Milli Takımı'ndan büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

14 Yaş Erkek Milli Takımından büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 12:13

2011 Avrupa Tenis Şampiyonası'nda 14 Yaş Erkek Milli Takımı tarih yazdı. Büyük Britanya, Sırbistan ve Estonya'yı yenen 14 Yaş Erkek Milli Takımı, Türk Tenis Tarihinde ilk kez en üst seviyede Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu Taçspor Kulübü kortlarında 7 Avrupa ülkesinin katılımı ile gerçekleşen "Tenis Europe Winter Cupsby HEAD- 2011 Avrupa Tenis Şampiyonası' eleme grubu maçları sona erdi. Çeyrek finalde Avrupa'nın güçlü ekiplerinden Sırbistan'ı 2 - 1 ile geçen 14 Yaş Erkek Türk Milli Takımı, yarı finalde tenisin ekol ülkelerinden Büyük Britanya'yı, 1 - 0 geriden gelmesine rağmen, 2 - 1 devirmeyi başardı. Bu sonuçla birlikte İtalya'da Şubat ayı sonunda yapılacak finallere katılmaya hak kazanan 14 Yaş Türk Milli Takımı ayrıca, final maçlarında Estonya karşısında 3 - 0 galip gelerek eleme grubunu şampiyon olarak tamamladı.

Tek maçlarında Efekan Bülbül ve Berk İliescu rakiplerini 2'şer sette yenerek durumu 2 – 0'a getirirken, ardından çiftler maçını da kazanan 14 Yaş Türk Milli Takımı, bu sayede 'Türk Tenis Tarihinde' ilk kez en üst seviyede Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı. Antrenör Erdinç Baykal ve Yardımcı Antrenör Yıldıray Çam'ın önderliğinde tarih yazan 14 Yaş Türk Milli Takımı'nda Berk İliescu, Efekan Bülbül, Yiğitcan Çömlek ve Mehmet Basri Beyazıt yer alıyor.

Haberin Devamı

14 Yaş Türk Milli Takımı'nın "Tenis Europe Winter Cupsby HEAD- 2011 Avrupa Tenis Şampiyonası'ndaki başarısın değerlendiren Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Ayda Uluç, "Artık Türk sporcularımız, Teniste de başarıdan başarıya koşuyor. Tenis denince akla gelen ülkelere karşı yakaladığımız bu başarı, Türk tenisi ve tenisçisini global arenanın aktif oyun ve oyuncularından biri haline getirme hedefimize çoktan yaklaşmış olduğumuzu gösteriyor" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!