Rus Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı

Güncelleme Tarihi:

Rus Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 13:33

Rusya'nın Krasnodar şehrinde bir fuara "turist vizesi" ile gelen 60 kişilik bir gruptan iş adamlarının gözaltına alındığı bildirildi. CNNTürk'e konuşan iş adamları, "Kapı kilitli, sadece WC sırasında polis geliyor. Yiyecek, içecek, su verilmemiş durumda 14 saattir" dedi. Kanallar, son dakika gelişmesi olarak Rus büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı,  son günlerde Rusya'daki temsilciliklerin ve bu ülkedeki Türk şirketlerinin, protesto gösterisi adı altında fiziksel saldırılara maruz kaldıklarını üzülerek gördükleri açıkladı. 

Bakanlık, Rusya'daki tüm misyonların, gösterilerin başlamasıyla birlikte, ilgili Rus makamlarıyla temas kurarak ilave güvenlik tedbirlerinin ivedilikle alınmasını talep edildiğini belirtti. 

Yabancı misyonların güvenliğinin her koşulda temini, uluslararası hukuk uyarınca, ev sahibi ülkenin hukuki mükellefiyeti olduğu hatırlatıldı.  Kabul edilemez bulunan bu durumdan duyulan rahatsızlık, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin dikkatine getirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Rusya, Türkiye'ye yaptırım uygulamayacağını açıklarken, Rusya'da iş görüşmeleri ve fuara katılmaya giden bir grup iş adamının gözaltına alındığı öğrenildi.

CNN TÜRK'ün konuştuğu iş adamlarından bir grup daha önce Krasnodar Yugagro tarım fuarına katılan 22 Türk firmasından toplam 60 Türk, turist olarak fuara katılmak sebebiyle göçmen bürosunca gözaltına alındılar.

Haberin Devamı

Bir gün nezarette bekletilen iş adamlarından bir grup bu sabah mahkemeye çıkarıldı. Türk Büyükelçiliği'ne ulaşamadıklarını belirten iş adamları hakkında Soçi'de bir toplama kampına gönderilme ve 10 gün sonra sınırdışı kararı çıkarıldı.

CNN TÜRK'ün ulaştığı, kafilede yer alan Cenk Baykara vizeler karşılıklı kalktığından bu yana Rusya'daki bütün fuarlara turist vizesi ile gidilebildiğini belirtirken, "Daha önce hiç böyle bir muamele görmemiştik. Başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Burada rehin kaldık" dedi. Baykara, gardiyanın nezaret kapısında "Uçağı düşürdünüz alın size" dediğini söyledi.

Rus Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!