135 saatlik rekor

Güncelleme Tarihi:

135 saatlik rekor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2009 00:00

Beylikdüzü Sualtı Sporları Kulübü Başkanı dalgıç Cem Karabay, 15 metrelik havuzda 135 saat 2 dakika 19 saniye kalarak dünya rekoru kırdı. Karabay, “Zor şartlar altında bu rekoru kırdım. En çok istediğim şey Başbakanımızın gelmesiydi” dedi. Cem Karabay sudan çıktıktan sonra el ve ayak derisinin bembeyaz olduğu görüldü.

Haberin Devamı

İşte Cem Karabay'ın sualtından çıkarılış anı  -Video

Cem Karabay sualtından çıkarıldı -Galeri  

İSTANBUL’da 30 Ağustos akşamı saat 19.40’da, Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi’nin otoparkında kurulan 15 metrekarelik akvaryuma Türk Bayrağı’yla dalış yapan Beylikdüzü Sualtı Sporları Kulübü Başkanı dalgıç Cem Karabay, 135 saat 2 dakika 19 saniye su altında kalarak dünya rekoru kırdı. Jerry Hall’un 120 saat 1 dakikalık, hocası Namık Ekin’in 124 saat 4 dakikalık sürelerini geçen Cem Karabay, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı.

Başbakanımız gelmedi

Havuzdan çıktıktan sonra yürüyerek basın mensuplarının karşısına gelen Cem Karabay, “Zor şartlar altında bu rekoru kırdım” diyerek, şöyle konuştu:
“Biraz buruk bir sevinç yaşadım. İşadamlarına teşekkür ederim, hiçbiri bana destek vermedi. Sudan borçlu çıktım. En çok istediğim şeylerden bir tanesi Başbakanımızın gelip beni ziyaret etmesiydi. Vatandaşlardan muazzam bir ilgi vardı. Sabahlara kadar havuzun başında bekleyip bana destek verdiler, bu bana büyük güç verdi.”
Guinness hakeminin pazartesi gelerek kendisine plaket vereceğini söyleyen Karabay sözlerine şöyle devam etti: “Guinness hakeminin tüm masraflarının karşılanması gerekliydi. Bu bize büyük bir külfet oldu. Bu nedenle hakemin sadece ilk gün buraya gelmesini istedik. Kendisi de bize havuzun içine, üstüne ve etrafına 4 adet kamera koymamızı ve internetten 24 saat canlı yayın yapmamızı, özel bir defter hazırlayarak tanık bulup imzalatmamızı istedi. Biz bunları eksiksiz yerine getirdik. Pazartesi günü hakem tekrar gelerek bana plaketimi verecek.”

Haberin Devamı

Banka kredisiyle rekor kırdı

Cem Karabay’ın havuzdan çıkma nedeninin sağlık problemi olmadığını belirten Antrenörü ve hocası Namık
Ekin de, “Sponsor sorunumuz oldu. Cem bu rekoru kırabilmek için 27 bin TL banka kredisi kullandı. Ama Cem,
10 günden çok daha fazla kalabilecek bir yetenek” diye konuştu.

Nişanlısı yanındaydı

CEM  Karabay, havuzdayken nişanlısı Samuray Kalkan, kendisini hiç yalnız bırakmadı. Rekor kırdıktan sonra da Karabay’ın ilk kucaklaştığı kişi nişanlısı oldu. Karabay, “Özlediğim tek şey Samuray’ın kokusu oldu” dedi.

Haberin Devamı

El ve ayakları yumuşadı

CEM Karabay sudan çıktıktan sonra el ve ayak derisinin bembeyaz olduğu görüldü. Karabay’ı muayene eden Medilife Hastanesi Başhekimi Suat Bilir, şu bilgiyi verdi: “Cem sudan çıktıktan sonra tansiyonu biraz yüksekti. Ama kısa süre içinde onu dengeledik. Ellerinde ve ayaklarında suda fazla kalmaya bağlı laserasyon (ciltte yumuşama) oluşmuş. Deri 10 gün gibi bir zaman içerisinde kendini yenileyecek. Sol gözünde iltihaplanma var, ancak bunlar ufak sorunlar. Biz kendisini bir gün müşahade altına almak istiyoruz ama kendisi bunu istemiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!