1200 takım 36 milyon Euro’ya Antalya’da kampa girecek

Güncelleme Tarihi:

1200 takım 36 milyon Euro’ya Antalya’da kampa girecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 00:00

Ocak-mart döneminde Antalya’ya devre arası kampı için gelen futbol kulüplerinin 1200’den fazla olması beklenirken, "Euroasia Football" Fuarı için de dünya liglerinden birçok spor adamı Antalya’da olacak. WOW Hotels Spor Satış Direktörü Süreyya Ertuğrul, "Bu yıl Antalya’ya gelen takımlar otellere yaklaşık 36 milyon Euro bırakacak" dedi.

YURT içinden Antalya’ya devre arası kampı için gelecek futbol takımları arasında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un yanı sıra dünyaca ünlü kulüplerin de bulunması Antalya’yı bir anda futbol turizmin merkezi haline getirdi. Werder Bremen, Feyenoord, Shakhtar ve Glasgow Rangers gibi takımların Antalya’yı tercih etmesinin yanı sıra İtalya, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerin ünlü kulüplerinin spor direktörleri de bu yıl Antalya’ya futbol fuarı için geliyor. Türkiye’ye gelen 30 kişilik takımların 10 günde ortalama 30 bin Euro konaklama bedeli ödediğini söyleyen WOW Hotels Spor Satış Direktörü Süreyya Ertuğrul, "1200’den fazla takımın Antalya’ya geleceğini düşünürsek bu rakam 36 milyon Euro’ya yaklaşır" dedi.

80 ADET FUTBOL SAHASI: Antalya’da 80’i aşkın futbol sahasının bulunduğunu söyleyen Ertuğrul, bu sahaların 70’e yakının büyük otellere ait olduğunu belirtti. Turizm Bakanlığı’ndan da destek beklediklerine değinen Ertuğrul, şöyle konuştu: "En az 500 takım da saha yetersizliği ve özellikle uçak sıkıntısından dolayı gelemiyor. Bunun yanında turnuvalar için iştah kabartacak fon yaratılırsa Antalya futbol turizminde kendini kanıtlar. Büyük büyük stadyum Antalya’ya inşa edilmeli ve Bayern Münih, Barcelona, İnter, Liverpool gibi dünya devlerini getirip Amsterdam Cup gibi her yıl geleneksel büyük turnuva düzenlenmeli."

TÜRKİYE’NİN FUTBOL FUARI: Futbol turizminin merkezi haline gelen Antalya bu yıl ilk defa 500 bin dolarlık yatırımla "Euroasia Football" fuarına da ev sahipliği yapacak. Fuarda stand açacak veya delege olarak katılacak dünya futbol endüstrisine ürün ve hizmet sağlayan firmaların toplam sayısı ise 200’ün üzerinde olması bekleniyor. Octagon ve SportFive gibi dev şirketlerin üst düzey yöneticilerinden, Mastercard, BenQ, BP gibi global futbol dünyasına sponsorluk yapan firmaların spor konusundaki en üst düzey yetkilileri katılacak.

TÜRK FUTBOL ENDÜSTRİSİ: Euroasia Football Expo Genel Müdürü Kaan Ark, projenin Türkiye’ye sağlayacağı katkıları şöyle sıraladı: "Dünyanın önde gelen profesyonelleri ve firmaları bizlere bilgi birikimlerini aktaracaklar. Bunun yanında ürün ve hizmetlerini tanıtacaklar. Futbol endüstrisinde başarılı modellerin nasıl kurgulandığını öğreneceğiz. Bu fuar Türk futbol endüstrisinin ayağa kalkması için bir başlangıç olacak."

Beyzbol takımları bile Antalya’yı tercih ediyor

BU yıl ocak ayı başı ve mart ayı ortalarına kadar yüzlerce futbol kulübünün Antalya’yı tercih ettiğini söyleyen Euroasia Football Expo Genel Müdürü Kaan Ark, "Artık Türkiye’ye sadece futbol kulüpleri değil beyzboldan Rugby’e kadar birçok sportif branşta milli takımlar ve kulüp takımları da hazırlık dönemleri için Antalya’yı tercih etmekte. Bunun yanında farklı branşlar için yeni spor alanlarına da ihtiyaç var" dedi.

Ruslar Antalya’ya spor köyü kuracak

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı da Rusların Antalya’ya "Spor Köyü" kurmak için büyük bir proje hazırladıklarını belirtti. Rusya Milli Olimpiyat Komitesi’nin Antalya’ya özellikle "Buz Hokey"i için yatırım yapmak istediklerini kaydeden Bayatlı "Buz Hokey’i dünyada çok tutan bir spor haline gelmeye başladı. Rusya ise bu sporun lokomotif ülkesi konumunda bulunuyor. Antalya’ya yapacakları yatırım ile dünyanın birçok ülkesinden takımları getirerek turnuvalar düzenlemek istiyorlar. Bunun yanında Türk sporcularının da bu kompleksten faydalanmasını sağlayacaklar" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!