12 saatlik ıstırap

Güncelleme Tarihi:

12 saatlik ıstırap
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2007 00:42

Öğlen saat 12.00’de stada alınan 7 bin Türk taraftar, maçın 22.15’te başlaması, statta büfe olmaması nedeniyle geceyi aç-susuz geçirdi. Türkler, ancak gece 04.00’te Hatay’a ulaşabildi.

FENERBAHÇEnin Suriye’nin Al İttihad takımı ile oynadığı dostluk maçı, organizasyonda yaşanan aksaklıklar nedeniyle karşılaşmayı izleyen 7 bin Türk için tam bir işkenceye dönüştü. Karşılaşmaya girişin ücretsiz olması, Suriye’de Fenerbahçe taraftarı ve sevgisinin fazlalığı nedeniyle stadın giriş kapıları saat 12.00’de açıldı. Büyük izdihamın yaşandığı stada özellikle Hatay ve Nizip’ten gelen Türk taraftarların ancak 7 bini girebildi.

Daha önce saat 19.45’te başlayacağı bildirilen karşılaşmanın organizasyon bozukluğu, trafik sıkışıklığı ve devlet büyüklerinin stada geç gelmesi nedeniyle 22.15’e uzaması sıkıntıları da beraberinde getirdi.

Aç-susuz kaldılar

Özellikle, stat kapılarının saat 17.00’de kapanacağının açıklanması nedeniyle Türkiye’den gelen taraftarların telaşla erken saatlerde tribünlerdeki yerini almaları, buna karşın maçın geç başlaması, statta yiyecek ve su bulunmaması, gece 24.00’te stattan ayrılmaları, soğuk nedeniyle futbolseverlerin geceyi aç-susuz geçirmelerine yol açtı. Karşılaşma sonrasında, Türkiye’ye dönmek isteyen taraftarlar, Bab-ül Havva ile Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yığılmalara neden oldular. Türk taraftarlar sabaha karşı 04.00’te Hatay’a ulaşabildiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!