100 milyon dolarlık ilaç gibi yatırım

Güncelleme Tarihi:

100 milyon dolarlık ilaç gibi yatırım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2015 01:15

İLAÇ sektörünün önde gelen oyuncularından Abdi İbrahim, Türkiye’nin en büyük biyoteknolojik ilaç üretim tesisini kuruyor.

Haberin Devamı

İstanbul Esenyurt’ta 100 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşecek AbdiBio’nun önemli bir yatırım olduğunu belirten Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “İlaç sektöründe IMS verilerine göre son 1 yılda yaklaşık 3,8 milyar dolarlık ithalat yapıldı, bu rakamın yüzde 35’lik kısmını ise biyoteknolojik ilaçlar oluşturdu. Dolayısıyla biyoteknoloji alanında gerçekleştirilecek üretim ve ihracat, ekonomimizin en önemli gündemi olan cari açığın da ilacı olacaktır” dedi.
Türk ilaç sektörünün geleceği için umut verici bir adım attıklarını belirten Nezih Barut, şöyle konuştu: “Dünya ilaç pazarındaki gelişmelere paralel olarak bugün Türkiye’de yüzde 23 seviyelerinde pazar payına sahip olan biyoteknolojik ilaçların, önümüzdeki dönemde kullanıma sunulacak yeni biyoteknolojik ürünler ile yüzde 30’ları aşması bekleniyor” dedi.

Ocak 2017’de tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanan AbdiBio’da üretilecek biyoteknolojik ilaçların Türkiye’de kullanıma sunulmasının yanı sıra ihraç edilmesinin de hedeflendiğini aktaran Nezih Barut, “Üreteceğimiz biyoteknolojik ilaçları yurtdışında faaliyet gösterdiğimiz ülkelere de ihraç etmeyi planlıyoruz. Böylece ithalatın azalmasında olduğu gibi ihracatın artmasında da rol oynayarak, cari açığın düşürülmesi için çift yönlü bir katma değer yaratmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!