Avcı böreği, baharatlar ve cevizle hazırlanan nefis iç harcı ve çıtır çıtır tadıyla favoriniz olacak. Paçanga böreğine benzese de tadıyla tamamen farklı. Bu nefis tarifi hazırlarken, pişirme esnasında dağılmaması için çok gevşek veya sıkı sarmamaya...
Bezelye, kış aylarında çoğu yemekte veya tarifte kendine yer buluyor. Ancak yılın her ayı tezgahta bezelye bulunmuyor. Bu nedenle mevsiminde alınan yeşil bezelyeleri katkısız ve doğal bir şekilde ömrünü uzatarak dört mevsim tüketebilirsiniz. Hem de...
Kimbap, Kore mutfağının popüler lezzetlerinden biri. Gimbap olarak da bilinen bu tarif, görünüm olarak sushiye benziyor. Pirincin haşlanmasıyla hazırlanan Kimbap, akşam yemeğinde tercih edilebileceği gibi atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Eğer...
Avokado yağı son dönemlerde tercih edilen yağlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem çiğ hem de pişmiş olarak hazırlanabilen bu yağ yemeklerin yanı sıra cilt bakımında da tercih ediliyor. Üstelik evde de hazırlanabiliyor. Peki evde avokado nasıl...
Gelinim Mutfakta ıspanaklı ütü böreği tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Farklı adı ve sunumuyla ıspanaklı ütü böreği 5 çayı alternatifi arayanlara harika bir lezzet sunuyor. Peki, ıspanaklı ütü böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?...
Rosto köfte, 7'den 77'ye herkesin keyifle tükettiği nefis tarif. Yumuşacık kıvamı ve baharatlı lezzetiyle sofralara renk katıyor. Patates püresi eşliğinde servis edildiğinde de tadına doyum olmuyor. Klasik köfte tarifi dışında, sofranız farkı bir...
Osso bucco, İtalyan mutfağına özgü bir tarif. Dana incik ve farklı sebzelerin bir araya geldiği bu nefis farklı lezzetler arayanlar için nefis bir alternatif. Yapımı biraz zahmetli olsa da lokum gibi pişen etiyle buna değecek. Denemek isteyenler için...
3 2 1 poğaça, adını malzemelerinin miktarından alıyor. Bu nefis tarifte; un, yumurta ve yoğurt olmak üzere üç ana malzeme kullanılıyor. Ek olarak da tuz ve yağ gibi malzemeler ekleniyor. Ayrıca maya kullanmadan da puf puf kabarıyor ve kısa sürede de...
Konak kebabı tarifi, et ve patlıcan muhteşem uyumunu bir tabakta buluşturuyor. Hem enfes lezzeti hem de görünümüyle tadına doyum olmuyor. Ayrıca etinizi önceden marine ederek tadını katlayabilirsiniz. Dilerseniz yanında da biber, domates ve soğan...
Bahar aylarının en güzel ama mevsimi kısa süren dut reçeli ayrı güzel oluyor. İster sıcacık ekmek üzerine isterseniz de pankek İle tüketin. Kahvaltı sofraları için harika bir alternatif. Eğer denemek isterseniz, tam zamanı! Peki dut reçeli nasıl...