Walker: Avrupa Türkiye’den çok şey öğrenebilir

Güncelleme Tarihi:

Walker: Avrupa Türkiye’den çok şey öğrenebilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 00:00

Son dönemlerde Türkiye’nin ekonomide önemli gelişmeler gösterdiğine dikkat çeken Türk İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası (TBCCI) Başkan Yardımcısı David Walker, “Türk ekonomisi dünyanın en iyi ekonomilerinden biri. Bazı Avrupalıların Türkiye’ye bakması ve öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Gururlu bir ülke

Türkiye’nin güney ve ege sahilleri ile İstanbul’da gayrimenkul satışı yapan ve Londra’da bulunan Spot Blue şirketinin Genel Müdürü Walker, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye, 2001 yılından bu yana çok değişti. Türkiye, içe dönük bir ülkeden gururlu bir ülkeye dönüşmüştür. Çok güçlü bir hükümetiniz var. Bakanlarınızla tanıştım ve çok etkilendim. Birçoğunun siyasete atılmadan önce iş dünyasında bulunmuş olmaları, Türkiye için büyük bir umut sağlamıştır. Türkiye’nin 2025 yılında dünyanın en büyük 6’ncı ekonomisi olacağına dair haberleri duyduğumda şaşırmadım. Bazı Avrupalıların Türkiye’ye bakması ve öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum, buna Fransa ve Yunanistan dahil. Türkiye’de gayrimenkul satın alan birçok yabancı daha önce Türkiye’de tatil yapan ve hayran kalan kişiler. Portsmouth’lı bir müşterim, Türkiye’de kendini daha güvende hissettiğini söyledi.”

Haberin Devamı

İstanbul’a büyük talep görüyoruz

TÜRK İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası (TBCCI) Başkan Yardımcısı David Walker, Türkiye’de ekonomik büyümeyle birlikte gayrimenkul fiyatlarının biraz yükseldiğini belirterek, şöyle devam etti: “Aynı zamanda Avrupa ekonomisi kötüleşti. Durum daha öncekine göre üç aşağı beş yukarı aynı. Ancak talep son birkaç yıldır ekonomik durumdan dolayı düştü. İngiliz ekonomisi büyümüyor, tüketici güveni bence kötü. İstanbul’a yönelik büyük bir talep var. Dolayısıyla gelecek birkaç yılda profesyonel İngiliz yatırımcıların İstanbul’a ilgisinin artmasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!