Teşekkürler Kartal

Güncelleme Tarihi:

Teşekkürler Kartal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2006 00:00

UEFA Güvenlik Görevlisi Willie McDougall, siyah beyazlı kulübe teşekkür ve övgü mektubu gönderip, "BJK İnönü Stadı’nda gerçekten sıradışı bir deneyim yaşadım. Atmosfer ve taraftarların davranışları mükemmeldi" dedi.

BEŞİKTAŞ, Tottenham ile 19 Ekim’de İstanbul’da oynadığı UEFA Kupası Grup Turu ilk maçında yenilgiyle sahadan üzgün ayrılsa da UEFA yetkililerinden övgü, takdir ve teşekkür alarak gururumuz oldu. Maçın UEFA Güvenlik Görevlisi Willie McDougall, Beşiktaş Kulübü’ne bir teşekkür mektubu gönderdi.

BJK İnönü Stadı’ndaki randevuda hem Beşiktaş Kulübü’nün sergilediği organizasyon hem de siyah beyazlı taraftarların İngilizler’e karşı sergilediği tutum McDoguall’ı çok etkiledi. Özellikle geçen yıl taşkınlıklarıyla Beşiktaş Kulübü’nün ağır cezalar almasına neden olan taraftarların Tottenhamlı futbolculara gösterdikleri konuk severlik ve takımları yenilmesine rağmen onları alkışlarla uğurlamaları UEFA görevlisini çok etkiledi. İstanbul’daki maçta statlarda alışık olmadığı bir deneyim yaşadığının altını çizen McDoguall gönderdiği mektupta şöyle dedi:

"Size 19 Ekim’de oynanan maçta UEFA Güvenlik görevlisi olarak görev almaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmem gerektiğini düşündüm.

Sıradışı deneyim


BJK İnönü Stadı’nda gerçekten sıradışı bir deneyim yaşadım. Atmosfer ve taraftarların davranışları mükemmeldi. 1994-2005 tarihleri arasında milli takımımızın İskoç taraftar grubu Tartan Ordusu’ndan (The Tartan Army) sorumlu bir kişi olarak taraftarların kendi davranışlarının sorumluğunu almaları gerektiğinin bilincindeyim. Beşiktaş Kulübü’nün bu politikayı desteklediği bana göre gayet açıktı. Ayrıca; polis, özel güvenlik, stat görevlileri ve kontrol odası personeli, stadınızı ve bu statta maç izlemeyi unutulmaz bir deneyime çevirmeyi bir tutkuya dönüştürmüş.

Aklımdan çıkmayacak

Taraftarların davranış ve tavırları mükemmeldi. Taraftarların maç sonunda yenilgiyi kabul eden ve Tottenham’ın performansını alkışlayan tutumu ise uzun yıllar aklımdan çıkmayacak.

Eğer taraftarlar kulüplerindeki gururu ve kültürü kabul ederlerse bütün UEFA statlarında maç seyretmek bir zevk olacaktır.

Beşiktaş Kulübü’ne, bütün emniyet ve güvenlik personeline, ama en önemlisi taraftarlarınıza bu inanılmaz deneyim için teşekkür ediyor ve UEFA Kupası’nın geri kalan maçları için en iyi dileklerimi sunuyorum."

I just thought I would take the opportunity to express my pleasure following my appointment as UEFA’s Security Officer at your recent Fixture on 19 October.

I witnessed a unique experience at your Stadium and the atmosphere and behaviour of your supporters was excellent. Having between 1994 and 2005 been responsible for the Scottish Supporters of our National Team (The Tartan Army) I am aware of the importance of supporters taking on their responsibility for their own behaviour. It was quite clear to me that Besktas have encouraged that policy and from the Policing/Private Security/Stewards and Control Room Staff there is a desire to make your Stadium and games an unforgettable experiece.

The behaviour and attitude of your supporters was exemplary and the manner in which they accepted defeat and achnowledged the performance of Tottenham will be with me for many years.

If supporters take and accept that pride in their team and culture then all Football Stadia throughout UEFA would be a joy to behold.

My thanks to the Club,all Safety and Security Personnel but above all to your supporters for a tremendous experience.

Best of good fortune for the rest of the Competition.

Willie McDougall

UEFA Security Officer
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!