UEFA TV, Altınordu’ya geniş yer verdi

Güncelleme Tarihi:

UEFA TV, Altınordu’ya geniş yer verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2024 12:43

Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında çekimler yapan UEFA TV, Türk futbolunun yetiştirici kulübü olmayı başaran İzmir temsilcisi Altınordu’ya geniş yer verdi.

Haberin Devamı

Avrupa futbolunun patronu UEFA’nın yayın kuruluşu, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, kulübün altyapısında yetişerek yıllarca Almanya, İngiltere ve İspanya’da oynadıktan sonra şu an Fenerbahçe’de forma giyen A Milli futbolculardan Çağlar Söyüncü ve 10 sene aralıksız Altınordu’yu çalıştıran Bandırmaspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ile yaptığı röportajları yayınladı.

UEFA TV, Avrupa Şampiyonası’nda forma giyecek oyuncularla ilgili yaptığı röportajlarda Çağlar Söyüncü’nün Altınordu Futbol Kulübü’nde yetiştiği tesis ve yerleşkelerin görüntülerine de yer verdi.

Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’ne gelen UEFA TV ekibi, ileri futbol eğitimi alan sporcuların çalışmalarını takip etti.

İnciraltı Çağlar ve Cengiz Eğitim Tesisleri’nde Başkan Seyit Mehmet Özkan ile röportaj yapan UEFA TV, ayrıca öz kaynak sisteminden yetişen Çağlar Söyüncü ve Altınordu’da birçok oyuncunun yetişmesinde emeği olan kulübün eski teknik direktörlerinden Hüseyin Eroğlu ile görüştü.

Haberin Devamı

UEFA TV, Altınordu’ya geniş yer verdi

SEYİT MEHMET ÖZKAN: ALTINORDU BİR TÜRKİYE PROJESİ

Başkan Seyit Mehmet Özkan, yayınlanan röportajında Altınordu’nun bir Türkiye projesi olduğunu vurgulayarak, "Biz Türkiye’nin öz kaynak sisteminden oyuncu oynatan tek kulübüz. Bu bir Türkiye projesi. Buradan Türk ve Avrupa futboluna birçok değer kazandırdık. Bu isimlerin başında Çağlar Söyüncü de yer alıyor" dedi.

Altınordu’nun öz kaynak sisteminden yetişen Çağlar Söyüncü ise, "Her gencin hayali milli takım forması giymektir. Bugünlere gelmemizde Başkanımız Seyit Mehmet Özkan bize tüm olanakları sağladı. Her zaman ülkemi iyi futbolcu olup yurt dışında en iyi şekilde temsil etmeyi hedefledim" diye açıklama yaptı.

UEFA TV, Altınordu’ya geniş yer verdi

Altınordu’nun sembol teknik adamı Hüseyin Eroğlu da Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın önderliğinde birçok ismi futbol piyasasına armağan ettiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Eroğlu, "Bizim en büyük mottomuz, ’İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu’ idi. Bizler asla bu mottodan ödün vermedik. Altınordu olarak uluslararası seviyede birçok futbolcuyu yetiştirdik. O oyuncuları görünce mutlu olduk. Altınordu zaten bir nevi milli takım gibiydi. Avrupa Şampiyonası’nda forma giyecek Çağlar Söyüncü de A Milli Takımımızın en güvenilir oyuncularından birisi olacaktır" şeklinde konuştu.

UEFA TV, Altınordu’ya geniş yer verdi

UEFA TV’nin yaptığı röportaj ve özel program, Avrupa Şampiyonası’na katılacak ülkelerin yayıncı kuruluşlarında gösterimde olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!