Tokyo 2020'de 5. olan Filenin Sultanları, İstanbul'a geldi! Eda Erdem: Hiç bu kadar üzülmemiştim

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2021 09:59

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finalde mücadele eden ve turnuvayı 5. sırada tamamlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın içinde bulunduğu kafile İstanbul'a geldi.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı'na sabah erken saatlerde gelen sporcuları çok sayıda kişi alkışlarla karşıladı.

Kafileyi havalimanında karşılayan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu ülkenin gururu oldukları için bütün camiam adına oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Bu kızlarla ne kadar gurur duysak azdır. Türk voleybolu muhteşem şeyler yapıyor." şeklinde konuştu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti, "Türkiye, bu takımın başardığı işlerden dolayı gurur duymalı. Takım her maçta sonuna kadar savaştı. İçine düştüğü zor durumlarda vazgeçmedi. Kore maçı bizim açımızdan çok daha farklı olmalıydı. Gerçekten harika oynadılar. Sonuç beklemediğimiz bir şekilde yaşandı ve bunun için gerçekten çok üzgünüz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tokyo 2020de 5. olan Filenin Sultanları, İstanbula geldi Eda Erdem: Hiç bu kadar üzülmemiştim

EDA ERDEM DÜNDAR: "İÇİMİZ BURUK AMA..."

Milli takımın kaptanı Eda Erdem Dündar ise, "Çok mutlu ve gururluyuz, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun yanında içimiz buruk çünkü devam edebilseydik neler olabileceğini sürekli hayal edebiliyoruz ama yine de beşincilik daha önce yaşanmamış bir şey. Her geçen yıl daha da ileriye gidiyoruz. Önümüz açık, inanıyorum ki bu ekip daha iyilerini başaracak. Olimpiyatlar daha iyi olabilirdi ama bizim için kötü geçmedi. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin, bu takım en iyisini hak ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

"GÜNEY KORE İLE 100 MAÇ YAPSAK 99'UNU KAZANIRDIK"

Elendikleri Güney Kore karşılaşmasını değerlendiren Eda Erdem Dündar, şunları söyledi:

"Yüz maçın 99'unu yenebilecekken tek maç bize denk geldi ve 3-2 kaybettik. Kafamızda sürekli oynadık maçı. Karşılaşma sonu ben çok kötüydüm. 21 senedir voleybol oynuyorum, hiç bu kadar üzüldüğüm maç olmamıştı. Çünkü kaçan balık çok büyük."

Kafileyi havalimanında karşılayan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, kafiledeki sporcu ve antrenörlere teker teker çiçek takdim etti.

Haberin Devamı

MELİHA, CANSU, TUĞBA, ZEHRA VE HANDE'DEN AÇIKLAMALAR

Milli voleybolcular Meliha İsmailoğlu, Cansu Özbay, Tuğba Şenoğlu, Zehra Güneş ve Hande Baladın, Tokyo 2020 tecrübeleriyle ilgili beIN SPORTS'a açıklamalar yaptı.

Meliha İsmailoğlu: Cansu ile çarpıştıktan sonra dişlerimde kırıklar oluşmuştu. O parçaları bulup yapıştırdık. Eve gidince tedavi göreceğim. O maç bizim için çok önemliydi. Rusya'yı yendiğimizde gruptan çıkacaktık, herkes her şeyini verdi. Biz de o anda Cansu ile her şeyimizi vererek topa atladık ve çarpıştık. Gurur duyuyorum o anla ve turnuvanın genelindeki performansımızla. Çoğumuzun ilk olimpiyatıydı. Eda ve Naz daha önce bu tecrübeyi yaşamıştı. Çin'le oynadığımız ilk maç stresli olabilirdi ama hiç stresli çıkmadık. Son olimpiyat şampiyonuna karşı oynadık, her şeyimizi verelim dedik ve müthiş oynadık, sonunda da galibiyet geldi.

Haberin Devamı

Cansu Özbay: Meliha ile çarpışmamızda diş etimde bir açılma oldu. Kanama çok olunca bağırmam da çok oldu korkuyla. Şu anda iyiyim. Olimpiyata çok iyi giriş yaptık, son olimpiyat şampiyonunu 3-0 yenerek girdik. Özgüvenimizi arttırdı. Rusya'yı da yenerek gruptan çıktık ama normalde yenebileceğimiz Güney Kore'ye yenilerek elendik. Yaptığımız işle gururu duyuyorum. Daha iyisi olabilirdi ama olmadı. Bunları konuşurken çok ağır geliyor hala ama yapacak bir şey yok. Bunlardan tecrübe kazanıp ilerideki turnuvalara hazırlanacağız.

 

Tokyo 2020de 5. olan Filenin Sultanları, İstanbula geldi Eda Erdem: Hiç bu kadar üzülmemiştim

Tuğba Şenoğlu: Benim için olimpiyata gitmek bir hayaldi. Oradaki atmosferi, güzel anları unutamayacağım. Her ne kadar yenilsek de unutamayacağım anılar yaşadım. İlk 6'Da olsak da bench'te de olsak da maça hepimiz hazırdık. Kim girerse girsin elinden geleni yapacağını biliyorduk. Enerjimiz de çok yüksekti ve bunu sahaya yansıttık. Olimpiyatta ne olacağı gerçekten belli olmuyor. Büyük bir şansı kaçırdık ama inşallah 2024'te bu şansı yeniden elde etmeye çalışacağız.

Haberin Devamı

Zehra Güneş: Kişisel olarak çok büyülü bir dünya orası. Oranın sihriyle yaşadık. Güzel bir olimpiyat geçirdim. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Herkes son topa kadar savaştı. Çeyrek final maçına onlar da bizim gibi son şans olarak çıktı. Biz biraz daha gergindik bence. Büyük bir şansı kaybettik ama büyük bir ders çıkardık. Bu takım çok genç. Tabii ki bu dersi yolun başında çıkarsak daha iyi olurdu ama bu dersleri ileride göstereceğiz tüm Türkiye'ye.

Hande Baladın: Olimpiyat hepimizin hayaliydi. Gitmek çok zor derken orada bulduk kendimizi, gruptan çıkmak çok zor derken çeyrek finalde Kore ile oynadık. Hem mutluyuz, hem de çok üzgünüz. Her maçımızı final gibi oynadık, son topa kadar mücadele ettik. Çeyrek finali küçük bir farkla kaybetmek bizi çok üzdü. Elimizde yarı final için büyük bir şans vardı. Ülkemiz adına böyle bir tarih yazmak gurur verici. Bu zor günlerde kalbi bizimle atan halkımıza teşekkür ederiz. Bu takım çok genç. Bugüne kadar çok güzel şeyler yaşadı, bundan sonra da tarih yazmaya devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!