Son Dakika: Avustralya Açık'ta Rafael Nadal'dan tarihi zafer! Medvedev'i devirdi, rekorun tek sahibi oldu

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Avustralya Açıkta Rafael Nadaldan tarihi zafer Medvedevi devirdi, rekorun tek sahibi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2022 11:56

Avustralya Açık'ta zafer Rafael Nadal'ın! İspanyol raket, sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık tek erkekler finalinde Rus rakibi Daniil Mevedev'i 5 saat 24 dakika süren maçta, 2-0 yenik duruma düşmesine karşın 2-6, 6-7, 6-4, 6-4 ve 7-5'lik setlerle 3-2 yenerek şampiyon oldu. 2021 Amerika Açık finalinde Djokovic'in 21. grand slam şampiyonlukla rekor kırmasına engel olan Medvedev, bu kez Nadal'a engel olamadı ve İspanyol raket, tarihin en çok grand slam kazanan tenisçisi unvanını aldı.

Haberin Devamı

Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık tek erkeklerde şampiyon Rafael Nadal oldu.

Rod Laver Arena'da dolu tribünler önünde oynanan final maçında Rafael Nadal ile Daniil Medvedev karşılaştı. Dünya 2 numarası Daniil Medvedev, İspanyol rakibi Rafael Nadal karşısında setlerde 2-0 öne geçmesine karşın Nadal, tarihi bir geri dönüşe imza atarak mücadeleyi 3-2 kazandı.

Rafael Nadal, 5 saat 24 dakika süren maçta 2-6, 6-7, 6-4, 6-4 ve 7-5'lik setlerle zafere ulaştı.

DJOKOVIC'E ENGEL OLMUŞTU, NADAL'A OLAMADI

2021 Amerika Açık finalinde Novak Djokovic'i 3-0 yenen Daniil Medvedev, Sırp raketin 21. grand slam şampiyonluğunu kazanıp erkekler tenisinde tarihin en fazla grand slam turnuvası kazanan isim olmasına izin vermemişti.

Rus raket bu kez Avustralya Açık finalinde Rafael Nadal'a engel olmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Haberin Devamı

NADAL TARİHE GEÇTİ

Mücadeleden tarihi bir zaferle ayrılan Rafael Nadal, 21 grand slam şampiyonluğuna ulaştı ve tarihin en çok grand slam kazanan erkek tenisçisi unvanının sahibi oldu.

Roger Federer, Rafael Nadal ve Novak Djokovic, 20'şer grand slam şampiyonluğuyla rekoru paylaşıyordu.

Son Dakika: Avustralya Açıkta Rafael Nadaldan tarihi zafer Medvedevi devirdi, rekorun tek sahibi oldu

NADAL'DAN İLK AÇIKLAMA: GERİ DÖNMEK İÇİN VERDİĞİM SAVAŞI ANLATAMAM

Avustralya Açık'ta tarihi bir zafer elde eden Rafael Nadal, maçın ardından düzenlenen seremonide açıklamalar yaptı.

İşte Nadal'ın açıklamaları;

Zor olduğunu biliyorum Daniil için. O harika bir şampiyon. Ben de bulundum kaybeden pozisyonunda, kupaya çok yakınken. Şüphe yok ki bu kupayı kaldıracaksın günün birinde. Tenis kariyerimdeki en duygusal maçlardan biriydi. Bu kortu Daniil ile paylaşmak şerefti.

Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. İnanılmaz bir deneyimdi. Oynayabilecek miyim burada, onu bile bilmiyordum. Şimdi kupayla elimde duruyorum. Geri dönmek için ne kadar savaştığımı anlatamam. En duygusal zaferlerimden biriydi. 3 hafta boyunca aldığım desteği, hayatımın geri kalanında kalbimde taşıyacağım.

Haberin Devamı

Çok çabaladım geçen sene. Zor anlarda takımım beni destekledi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Zor anlarda da, iyi anlarda da yanımda oldular. Tenis turnuva organize etmenin zor olduğu zamanlarda Avustralya bunu organize etti. Ellerinden geleni yaptılar.

Belki 1,5 yıl önce bunun son Avustralya Açık turnuvam olduğunu söyleyebilirdim. Ama hayır, bugün bunu söylemeyeceğim. Hislerimi tarif edemiyorum. Geri dönebilmek için her şeyi yapacağım.

FİNALDE BİR SEYİRCİ KORTA ATLADI

Maçın ikinci setince Rod Laver Arena'da bulunan bir seyirci, yaklaşık 3 metre yükseklikteki tribünden korta atladı. Elindeki pankartı göstermeye çalışan seyirci, güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

Haberin Devamı

Seyircinin elindeki pankartta "Mülteci tutukluluğunu kaldırın" yazıyordu.

Son Dakika: Avustralya Açıkta Rafael Nadaldan tarihi zafer Medvedevi devirdi, rekorun tek sahibi oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!