Özcan Yıldırım: "Ahmet Çelik inanılmazdı ama 20 yıldır bunu bekliyordum"

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 13:18

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusu’nda 96. yıl coşkusu tüm görkemiyle yaşanırken, tarihi yarışı Emrah Karamazı'nın sahibi olduğu Secret Power ve jokey Özcan Yıldırım kazandı. Şampiyon jokey, yarıştan sonra Spor Arena YouTube kanalında Uğur Yapıcı'ya özel açıklamalarda bulunurken, merak edilen noktalara yanıt verdi. Özcan Yıldırım'ın samimi duyguları, Ahmet Çelik'in 7'de 7'lik serisinin bitmesiyle düşünceleri, Gazi Koşusu şilti ile ilgili yorumu ve fazlası röportajımızda.

Haberin Devamı

Türk atçılığının derbisi olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen 96. Gazi Koşusu'nu jokeyliğini Özcan Yıldırım'ın yaptığı "Secret Power" adlı safkan kazanırken Spor Arena ekibi, Veliefendi Hipodromu'ndaki atmosferi sizlere aktarıyor. Özcan Yıldırım'ın kanalımıza sıcağı sıcağına özel röportajı, atçılık camiasının nabzı ve daha fazlası...

Keyifli seyirler, yorumlarınızı bekliyoruz.

TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İşte Özcan Yıldırım'ın sorularımıza verdiği yanıtlar;

BU KOŞUYU KAZANMANIN TARİFİ YOK

96. Gazi Koşusu şampiyonu olarak duygu ve düşüncelerini nasıl anlatırsın?
Gazi kazanmak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayaline en çok yaklaştığını hissettin an bence. Bugün böyle anlamlı bir koşuyu kazanmanın tarifi yok. Birkaç gündür çok fazla heyecanım yok ama yarış bittikten sonra kupayı aldık diye heyecanlandım. Çünkü uzun bir maratondu ve uzun süredir bekliyorduk. Bazı şanssızlıklar yaşadık, bazen seçtiğimiz atlar olmadı bazen de binmediğimiz atlar kazandı. Bu atmosferde hipodromu dolduran herkes Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi’ye gelmişti bu bakımdan tarifi imkansız bir duygu.

Haberin Devamı

TEK KORKUM TRAFİKTİ

Bir senedir Gazi Koşusu’na hazırlanıyorsun, “Secret Power” ile dişi bir safkanla kazandın. Neler söylersin?
Dişi atların kazanması son dönemde 10 yılda bir oluyordu. Ama ben kısrak koşusunu kazandığımda “evet bu sene bir prenses geliyor ve bu sene gazi şampiyonluğunu hak ediyor.” demiştim. Benim tek korkum trafik sorunu yaşamaktı. At her yarıştan sonra Ankara’ya dönüyor ve orada kalıyordu. Oraya gidince çok mu üzülür diye çekiniyordum ama korktuğum olmadı. Moral bozukluğu ya da yem bırakma yapmamıştı, bunları görünce “evet olacak” dedim.

Özcan Yıldırım: Ahmet Çelik inanılmazdı ama 20 yıldır bunu bekliyordum

AHMET ÇELİK GERÇEKTEN İNANILMAZ

Ahmet Çelik Gazi Koşusu’nda 7’de 7 yaparak rekor kırmıştı, sen de şampiyon olarak zaferini ilan ettin devamı gelecek mi?
Sevgili Ahmet arkadaşımız gerçekten inanılmaz. Başarısının daha da büyütülmesi gerekiyor. Rekorlar rekoru yaptı, bugün şampiyonu biz ilan ettik ama ne olursa ne olursa bu duyguyu zor şartlarda çalışan bütün jokey arkadaşlarımızın kazanmasını isterim, her sene hak eden birisi kazansın.

Haberin Devamı

EVİMİN BAŞKÖŞESİNDE OLUR

Sana takdim edilen şilti evinin hangi köşesinde muhafaza etmeyi düşünüyorsun?
Evimin başköşesinde olur. 400-500 tane böyle şilt var ama bunun eksik olduğunu düşünüyorduk ve 20 yıldır bunun mücadelesini veriyordum. Manevi değeri işte budur. Bakın, biz bunun peşindeyiz! Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen bu koşuyu kazandığımız için çok mutluyuz ve gururluyum.

ARŞİV | GEÇTİĞİMİZ YIL AHMET ÇELİK'LE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ KEYİFLİ RÖPORTAJ

 

BAKMADAN GEÇME!