Gazi Koşusu ne zaman? 2023 yılı 97'nci Gazi Koşusu öncesi önemli detaylar

Güncelleme Tarihi:

Gazi Koşusu ne zaman 2023 yılı 97nci Gazi Koşusu öncesi önemli detaylar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 09:11

Gazi Koşusu ne zaman sorusu, at yarışı tutkunlarının yakın takibinde yer alıyor. 1927 yılından beri Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına kesintisiz olarak düzenlenen Gazi Koşusu'nun ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Türk at yarışçılığının derbisi bu yıl 97. kez düzenlenecek. Peki 2023 Gazi Koşusu ne zaman? İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

Gazi koşusu, pek çok yarış sever tarafından merakla bekleniyor. Bu prestijli yarış bu sene 97. kez düzenlenecek. İşte Gazi Koşusu 2023 hakkında detaylar

GAZİ KOŞUSU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, NEREDE?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusu bu yıl 25 Haziran 2023 Pazar günü saat 17.15'te Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilecek.

GAZİ KOŞUSU TARİHÇESİ

Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'daki at yarışlarını kendi himayesinde yaptıran Mustafa Kemal Atatürk, 1927'de emir vererek Gazi Koşusu'nun düzenlenmesini istedi.At yarışlarının modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Atatürk, fırsat buldukça yarışları hipodromda takip ediyordu.Ali Muhiddin Hacıbekir'in sahibi olduğu "Neriman"ın 1927 yılında kazandığı ilk Gazi Koşusu'nu da Atatürk ile İsmet İnönü birlikte izledi.Gazi Koşusu ilk kez 10 Haziran 1927'de 2 bin metre mesafede düzenlenirken, birincilik ikramiyesi de 2 bin lira olarak belirlendi.İlk Gazi Koşusu'nu Ali Muhiddin Hacıbekir'in sahibi olduğu "Neriman" adlı safkan, jokeyi İhsan Atçı ile ilk sırada bitirdi.İlerleyen yıllarda bu önemli koşuyu Cumhurbaşkanları İsmet İnönü "Olgo", Celal Bayar ise "Cap Gris Nez" isimli safkanlarıyla kazandı. İstanbul'da ilk kez 1968'de düzenlenen Gazi Koşusu'nda ise birinciliği Burhan Karamehmet'in "Asuvan" adlı safkanı elde etti.Türk yarışçılığının en büyük klasiği Gazi Koşusu'nun armağanı olan Atatürk'ün at üzerindeki som gümüşten heykeli, 1970 yılından beri Gazi Koşusu galiplerine verilmeye başlandı. Ünlü heykeltıraş Doç. Dr. Şadi Çalık'ın eseri olan bu heykeli ilk kez "Sadettin" adlı safkanın sahibi Sadun Atığ aldı.

Haberin Devamı

GAZİ KOŞUSUNDA İKİ GENÇ İSİM YARIŞACAK

İstanbul’da 25 Haziran Pazar günü 97’ncisi yapılacak olan, 100 yıllık Cumhuriyetimizin en köklü spor et kinliği Gazi Koşusu’da at binecek genç jokeylerden Görkem Özçelik ve Vedat Abiş, hissettiklerini Hürriyet’e anlattı.

KUPA iÇiN HER GÜN DUA EDiYORLAR

Apranti okuluna kayıt oldukları günden bu yana çok sıkı arkadaş olan Görkem Özçelik ve Vedat Abiş Veliefendi Hipodromu’nda kupayı kucaklamak için her gün dua ettiklerini dile getiriyor.

Haberin Devamı

7 YILLIK ZORLU BİR EĞİTİM

AT sırtına çıktıkları 13 yaşından bu yana Gazi Kupası şampiyonu olma hayalleri kuran 20 yaşındaki iki jokey pazar günü bu hayallerine ulaşmak için at koşturacaklar.

HEDEF FİNİŞİ ÖNCE GEÇMEK

Görkem Özçelik, Melis Kurtel Emin’in sahibi olduğu Sound of Summer, Vedat Abiş de Fedai Kahraman’ın sahibi olduğu Chaika ile pazar günkü yarışta finişe önde varmaya çalışacak.

KUPAYI BERABER KALDIRALIM

Vedat ve Görkem’in en büyük dileği finişe birlikte varıp yarışı at başı bitirmek. İki genç “Gazi Mustafa Kemal’in huzuru na birlikte çıkıp o büyük kupayı birlikte kaldırmanın hayalini kuruyoruz” diyor.

20-22 YAŞ ARASI 6 JOKEY

BÜYÜK koşuda yaşları 20 ila 22 ara sında değişen Vedat Abiş, Görkem Özçelik, Mehmet Salih Çelik, Mertcan Çelik, Erhan Aktuğ, Muhammer Mir Bilgin genç jenerasyonu temsilen at binecek.

Haberin Devamı

CHAİKA SÜRPRİZ YAPABİLİR

Dişi bir at olan Chaika 2 yaşlı lığında 1 Grup 2, 1 A 2 yarış kazandı. Süprizde şansı var. Görkem Özçe lik, Sound of Summer’la Çaldıran Koşusu’nu 3. bitirse de dört ayrı isimle yarışa gizli eküri olarak katıla cak Kurtel ekürisinin taktik belirleyi ci atı olacağı tahmin ediliyor.

Gazi Koşusu ne zaman 2023 yılı 97nci Gazi Koşusu öncesi önemli detaylar

BAKMADAN GEÇME!