Dünyanın en iyi Breaking yarışması ‘Red Bull BC One Cypher’ Türkiye Finali’ne geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en iyi Breaking yarışması ‘Red Bull BC One Cypher’ Türkiye Finali’ne geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2024 14:34

Her yıl 30’u aşkın ülkede dünyanın en iyi B-Boy ve B-Girl’lerini belirleyen Red Bull BC One Cypher için nefesler tutuldu. Finali 10 Mart saat 16.00’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek yarışmanın başvuruları www.redbull.com/bconecypherturkiye adresi üzerinden gerçekleşiyor. Etkinlik biletlerine www.biletix.com adresinden ulaşılıyor. Etkinliğin kazananları Brezilya, Rio de Janeiro’da dünya finaline katılmaya hak kazanacak.

Haberin Devamı

30’u aşkın ülkede dünyanın en iyi B-Boy ve B-Girl'lerini belirlemek için düzenlenen ve küresel anlamda en prestijli breaking yarışması olan Red Bull BC One Cypher’ın Türkiye Finali 10 Mart’ta Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Geri sayımın başladığı organizasyona katılım www.redbull.com/bconecypherturkiye üzerinden yapılabiliyor. 9 kez Türkiye Şampiyonu olan B-Boy Jester, B-Boy Lilou ve B-Girl Dora’nın jüri koltuğunda olduğu yarışma, Türkiye’nin her noktasından yeteneğine güvenen dansçıların başvurusuna açık.

Reebok ve Sneaks Up desteği, Dream Türk ve Radyo D partnerliğinde gerçekleşen Red Bull BC One Cypher’a 3 Mart tarihine kadar başvurular yapılabiliyor. Dans severlerin görsel bir şölen yaşayacağı etkinliğin biletlerine www.biletix.com adresinden ulaşılıyor.

Dünya Finali

Haberin Devamı

Türkiye’nin de dahil olduğu 30’u aşkın ülkede düzenlenen yarışma kapsamında, her ülkenin kazananları bu yıl 7 Aralık’ta Brezilya, Rio de Janeiro’da gerçekleştirilecek dünya finaline katılmaya hak kazanacak.

2024 Olimpiyat Oyunları’na Hazırlık

Tüm dünyada hip-hop sokak kültürünün önemli unsurlarından sayılan dinamik ve akrobatik bir dans türü olan breaking, 1970’li yılların başında ABD’de başlayarak kısa zamanda tüm dünyada gençliği etkisi altına almasıyla biliniyor. Son yıllarda hem bir dans hem de bir spor dalı olarak öne çıkan breaking, şimdi de Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin onayıyla 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda yeni bir kategori olarak yerini almaya hazırlanıyor. Bu zamana kadar sokak dansı olarak değerlendirilen breaking, 2018 yılında Arjantin’de düzenlenen Gençlik Olimpiyatları’nda yoğun ilgi görmesinin ardından Olimpiyat branşı olarak değerlendirmeye alınmıştı.

Biyografi

1-DORA

B- Girl Dora, Budapeşte, Macaristan'da Recognize Crew/Balkan Mafia’nın bir üyesi. Dans okuluna 1996 sonlarında başlayan Dora, breaking’e olan tutkusunu keşfederek yeraltı break dans sahnesinde tanınmış bir isim haline geldi. B-Girl Dora'nın motivasyonu hala bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiyle dolu ve bu güzel beden kontrolü sanatını ve müzik terapisini daha derinlemesine keşfetmek istiyor. Ulusal ve uluslararası başarılarıyla dikkat çeken Dora, Viyana'daki Red Bull BC One kamplarında iki kez birinci oldu. Ayrıca, break dansın Olimpiyat disiplini olarak kabul edilmesiyle sertifikalı bir hakem olarak seçildi ve dünya çapında birçok etkinlikte görev alacak.

2- LILOU

Haberin Devamı

B- Boy Lilou, iki kez Red Bull BC One Dünya Şampiyonu olarak, break dans sahnesinin en önemli isimlerinden biri haline geldi. Fransa doğumlu ve Cezayir kökenli olan Lilou, kendi başına break dans öğrenerek başladı ve Pockemon Crew'un kurucularından biri oldu. İlk unvanını 2005'te Berlin'de kazandı ve 2009'da New York'ta bu unvanı bir kez daha aldı. Böylece tarihte bu unvanı iki kez kazanan ilk B-Boy oldu. Lilou'nun yaratıcılığı ve performansı, izleyicileri kendine hayran bırakıyor. Sadece kendi imzası olan hareketleri değil, aynı zamanda hiç düşmeyen gözlükleri ve deli hareketleri olan B-Boy olarak tanınıyor. Her zaman break dansçıların bir sonraki neslini etkilemeyi umuyor ve şu tavsiyede bulunuyor: " Sabırlı olun, temeli öğrenin ve kendi karakterinizi geliştirin."

3- JESTER

Haberin Devamı

Oğuzhan “Jester” Karademir 1996, Ankara’da doğdu. Breakinge olan tutkusu 2010 yılında ilkokulda başladı. 8 yıl üst üste Red Bull BC One Türkiye şampiyonu oldu. Çağdaş dans ve animal flow başta olmak üzere farklı hareket disiplinleriyle breaking tarzını geliştirirken, dünya sahnelerinde ve battlelarda yer alıp performans sergiliyor. Dans ve hareket ile dünyayı gezerken öğrenip, öğretip, başkalarıyla paylaşıyor. Yeni yerleri ve hareketleri keşfederken, break dansı daha derinden anlayıp geliştirmeye devam ediyor. Breaking ona göre kendini ifade ettiğin ve keşfettiğin bir sanat formu olmakla beraber ayrıca çok yönlü bir spor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!