Dani Alves,1 milyon euroluk kefaleti öderse hapisten çıkabilecek

Güncelleme Tarihi:

Dani Alves,1 milyon euroluk kefaleti öderse hapisten çıkabilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 16:56

Brezilya futbolunun en önemli isimlerinden biri olan Dani Alves, İspanya'da bir kadına cinsel saldırı suçu ile 4.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Barselona Mahkemesi, Dani Alves'in 1 milyon euroluk kefaletle ve pasaportlarının geri alınması karşılığında serbest bırakılmasını kabul etti.

Haberin Devamı

İspanya basınına göre, Brezilyalı futbolcunun 1 milyon euro kefalet ödediği takdirde serbest kalacağı belirtildi. Daha önce 4.5 yıl hapis cezası alan eski oyuncuya, 150 bin euro para cezasının yanı sıra 5 yıl süreyle denetimli serbestlik ve mağdura yaklaşma yasağı verildiği açıklanmıştı.

Barselona mahkemesi, Dani Alves'e ulusal toprakları terk etme yasağı ile buna ek haftalık olarak aynı adli makamlar tarafından çağrıldığı ve istendiği kadar İl Mahkemesi önüne çıkma yükümlülüğünü şart olarak koştu. Ayrıca şikayetçiye evinden, işyerinden ve sık sık gittiği diğer yerlerden bin metreden daha az bir mesafede yaklaşması da yasaklandı. Karar açıklanana kadar hiçbir şekilde onunla iletişim kurması yasaklandı.

Geçtiğimiz Salı günü Alves'in avukatı, cezanın dörtte birini çektiğini (Ocak 2023'te cezaevine girdiğini) ve eski futbolcunun kaçmayacağına dair güvence verdiğini iddia ederek şartlı tahliye talebinde bulunmuştu. Mahkeme, kaçma riskinin bulunduğunu ancak bunun azaldığını değerlendirdi. İddia makamı ve savunma buna karşı çıktı. İddia makamı dokuz yıl hapis cezası talep ederken, savunma avukatı on iki yıl hapis cezası talep etti.

Haberin Devamı

Dani Alves,1 milyon euroluk kefaleti öderse hapisten çıkabilecek
SORULARI CEVAPLAMAMIŞTI

Barselona İl Mahkemesi'nde görülen ve üç gün devam eden davanın son gününde ifade veren Dani Alves, savcılığın kendisine yönelteceği soruları cevaplamayı reddetmişti.

SADECE AVUKATININ SORULARINI YANITLAMIŞTI

Yalnızca avukatının sorularını yanıtladığı görülen Alves, olayın yaşandığı gece alkolün dozunu kaçırdığını ancak kendisini tecavüz ile suçlayan kişinin kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini söylemişti.

Dani Alves ile avukatı, davadan beraatini talep etmiş ve 1 yıl hapis cezasının yanında 50 bin euro kefalet ödeme teklifinde bulunmuştu.

"BANA İNANMAYACAKLARINI DÜŞÜNDÜM"

Alves'in kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ifade eden kadın, "Gece kulübünde kendisini gördüğüm ve selam verdiğim anda yüzümden tutarak beni öpmeye başladı. Çok yılışık bir hareketti. Elimi arkadan tutup çekti ve kalçamı sıktı. Beni çok incitti. Bana inanmayacaklarını, para için böyle bir suçlama yaptığımı düşüneceklerinden korktum." demişti.

Haberin Devamı

Mahkemede gözyaşlarına hakim olamayan genç kadın, olayı paylaştığı arkadaşlarının ısrarı sonrası karakola giderek suç duyurusunda bulunduğunu söylemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!