Arkas Spor, 13 yıl sonra Avrupa’da finalden oldu

Güncelleme Tarihi:

Arkas Spor, 13 yıl sonra Avrupa’da finalden oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2024 11:48

Erkek voleybolunda ilklerin kulübü olan İzmir temsilcisi Arkas Spor, CEV Kupası’nda kıyısına kadar geldiği finali dramatik bir şekilde ıskaladı. Yarı finalde defalarca ayağına gelen fırsatı inanılmaz bir şekilde tepen Arkas, 13 yıl sonra Avrupa’da finalden oldu.

Haberin Devamı

Bu sezon CEV Cup’ta Osijek (Hırvatistan), Neftohimik (Bulgaristan), Cez Karlovarsko (Çekya), Rio Duero (İspanya) ve Olympiacos’u (Yunanistan) eleyerek 5 tur birden geçen Arkas Spor, bu kupada ilk kez adını yarı finale yazdırdı.

Alman rakibi SVG Lüneburg önünde yarı finalin ilk maçını da İzmir’de seyircisi önünde 3-0 kazanıp final için çok büyük bir avantaj yakalayan Arkas Spor, yenilse de 2 set almasının bile yeteceği rövanşa müthiş başladıktan sonra kabus yaşadı.

Almanya’da dün ilk seti 25-17 kazanıp finale çok yaklaşan Arkas, çok çekişmeli geçen ikinci ve üçüncü setleri kıl payıyla 25-23 ve 30-28 kaybetti.

Bu setlerden sonra oyundan tamamen düşen temsilcimiz, dördüncü seti 25-18, maçı 3-1 geride tamamladı.

Final için önünde son şans olarak altın seti alma fırsatı bulunan Arkas, bu setten de 15-8 mağlup ayrılınca Avrupa macerasına ve seneler sonra kupa umuduna veda etti.

Haberin Devamı

Arkas Spor, 13 yıl sonra Avrupa’da finalden oldu

15 YIL SONRA KUPA ŞANSI KAÇTI

SVG Lüneburg’a çok talihsiz bir şekilde kıyısına kadar geldiği final şansını veren Arkas Spor, 15 yıl sonra Avrupa’da kupa kaldırma fırsatını kaçırdı.

Challenge Cup’ı 2009 yılında Türkiye’ye getirerek Türkiye’nin Avrupa kupası kazanan ilk erkek voleybol takımı olan Arkas, 13 sene önce 2011’de de yine Challenge Cup’ta oynadığı finali kaybetmişti.

Mavi-beyazlı ekip, 2012’de de Şampiyonlar Ligi’nde Dörtlü Final oynamıştı.

Arkas Spor, CEV Cup’ta Lüneburg’a acı bir şekilde elenmesine rağmen Avrupa arenasında bu sezon gösterdiği performansla alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!