Serena Willams finalde

Güncelleme Tarihi:

Serena Willams finalde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2010 19:22

2010 Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, Çek rakibi Petra Kvitova'yı 2-0 yenerek finale çıktı.

 İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kortları'ndaki merkez kortta oynanan maçta geçen yılın şampiyonu Serena Williams, turnuvaya 2 kez katılan ve ilk turlarda elenen 20 yaşındaki Çek Petra Kvitova'yı 7-6 (7-5 tie break) ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup etti.

İki raket daha önce "Avusturalya Açık"ta 1 kez karşılaştı ve Serena Williams bu maçtan da 6-2, 6-1 sonuçla korttan galibiyetle ayrıldı. Serena Williams, bu yıl katıldığı Avustralya Açık'ta şampiyon olurken, Fransa Açık'ta çeyrek finalde elenmişti.

SERENA'NIN RAKİBİ RUS VERA ZVONAREVA

Merkez korttaki bugünün ilk yarı final karşılaşması Bulgar Tsvetana Pironkova ile Rus Vera Zvonareva arasında oynandı. Rus raket Vera Zvonareva, Venus Williams'ı çeyrek finalde elemeyi başaran Bulgar raket Pironkova'yı 3-6, 6-2'lik setlerle 2-1 mağlup etti.

İki raket daha önce 2009 yılında Moskova'da 1 kez karşılaşmış ve Bulgar Tsvetana Pironkova bu maçtan 6-0, 6-2 sonuçla 2-0 galip ayrılmıştı.

ABD'li Williams, final maçını Rus Vera Zvonareva ile Cumartesi günü yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!