Senyörlerde bu yıl da TED rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

Senyörlerde bu yıl da TED rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 12:28

Alibey Club Manavgat kortlarında düzenlenen Türkiye Senior Takım Şampiyonası sona erdi.

Haberin Devamı

Şampiyonada 26 Kulüpten 86 takım ve 450’yi aşkın tenisçi; kadınlarda üç, erkeklerde de altı kategoride mücadele ettiler.

TED beş birincilikle damga vururken, diğer şampiyonluklar Clup Altınceylan, STK, KTK ve Club Sporium’un oldu. Şampiyonada ilk üçe giren takımlara kupalarını ve madalyalarını Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Ayda Uluç, TTF Yönetim Kurulu Üyesi ve Altyapı Sorumlusu Ayhan Akyüz, Alibey Otelleri Genel Koordinatörü Ahmet Kolukısa ve Emekli Paşa Nejat Müldür verdiler.

Ödül töreni sonrasında bir açıklama yapan Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Ayda Uluç, tüm katılımcılara ve Başhakem Birol Kasapoğlu'na teşekkür ederken, şampiyonanın bu yıl geçmiş yıllara oranla çok daha geniş bir katılımla düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Turnuvada Türkiye’nin dört bir yanındaki kulüplerden 450’yi aşkın Senior (Veteran) tenisçinin katıldığını belirten Uluç; "Kulüplerimiz ve oyuncuların ilgisi bizi çok sevindirdi. Yıllardır umumi istek üzerine bu şampiyona Alibey Club Manavgat kortlarında yapılıyor. Burada gerek çok sayıda kortların olması, mekan olarak oyuncuların transferinin probleminin ortadan kalkması gerekse organizasyon çok güzel yürüyor. Bu yüzden hiçbir problem yaşamadık bugüne kadar. Takım Şampiyonasına katılan kulüplerimiz ve oyuncularımız burada oynamaktan ve dereceye girmekten çok mutlular. Bu yıl özellikle en fazla katılımın olması ve her geçen yıl katılımcıların artması beni fazlasıyla mutlu ediyor. Bu da Türkiye’de tenisin hakikaten çok ilerlediğinin ve gelecekte daha da ileri seviyelere geleceğinin işaretidir. Tenis her şeyden önce güzel bir spor ve oynamayanlar da oynayanlara gıpta ediyor. Herkes kendi seviyesinde tenis oynayabileceği bir oyuncu bulabiliyor. Herkes tenisin hem mental olarak hem de fiziksel olarak sağlığa ne kadar yararlı ve olumlu bir spor olduğunun farkına varmaya başladı ve bunun için bir köşesinden tutup tenis oynamaya çalışıyorlar. Ülkede tenis oynayanlar daha da fazlalaşacaktır. Altyapıya da çok büyük önem veriyoruz. Ancak bakıyorum ki, eskiden basketbol oynayan, kayak yapan ve sonradan transfer olup tenise geçenler var. Bu da beni çok mutlu ediyor, çünkü tenis her bedene ve her kafa yapısına göre yapılabilecek bir spor.”dedi.

9-14  Mayıs tarihlerinde düzenlenen organizasyonda, kategorilerinde dereceye giren takımlar:

Haberin Devamı

30+ Kadınlar: 1-Altınceylan, 2-PATEK, 3-İTK
35+ Erkekler: 1-TED, 2-İZMİT, 3-ATİK
40+ Kadınlar: 1- Club Sporium, 2- Hillside, 3-ETV
45+ Erkekler: 1-TED, 2-LEVENT, 3-METİK
50+ Kadınlar: 1-KTK, 2-STK, 3-YSK
50+ Erkekler: 1-TED, 2-İZMİT, 3-STK
55+ Erkekler: 1-STK, 2-İZMİT, 3-ATİK
60+ Erkekler: 1-TED, STK, 3-KTK
65+ Erkekler:1-TED, 2- Club Sporium 3-STK

Haberin Devamı

Şampiyonaya katılan kulüpler:
GATİK (Gaziantep Tenis ve Satranç İhtisas Spor Kulübü Derneği), Bursa Büyükşehir Belediye, ATİK (Antalya Tenis İhtisas ve Spor Klübü), ADTSK (Adana Tenis Dağcılık Su Sporları Kulübü), ETV (Egeli Tenis Veteran Derneği), KTK (Kültürpark Tenis Kulübü), YSK (Yeşilyurt Spor Kulübü), ATK (Ankara Tenis Kulübü), BATİK (Balıkesir Tenis İhtisas Kulübü), PATEK (Pamukkale Tenis Kulübü), İTK (İstanbul Tenis Kulübü), METİK (Mersin Tenis İhtisas Kulübü), ZONDEN (Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü), Bakırköy Gençlik Spor Kulübü, ATA (Ankara Tenis Akademisi), STK (Sakarya Tenis Kulübü), Club Sporium, Taç Spor, Hillside Etiler City Club, DSİ Nilüferspor Kulübü, Bahçeşehir Tenis Kulübü, Levent Tenis Kulübü, TED (Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü, İzmit Tenis Kulübü, Moda Tenis Kulübü, Clup Altınceylan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!