‘Muhteşem Süleyman’ın iki yüzü

Güncelleme Tarihi:

‘Muhteşem Süleyman’ın iki yüzü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2012 00:35

R.Carlos ve Eto’o gibi flaş transferlerle kendini dünyaya tanıtan Süleyman Kerimov, hem mafya ilişkileri hem de hayır işlerine bağışladığı milyon dolarlarla farklı bir portre çiziyor.

Haberin Devamı

6,5 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Rus kulübü Anzhi’nin çılgın başkanı Süleyman Kerimov, şimdi de gözünü Falcao’ya dikti. Kerimov, daha önce Samuel Eto’o’yu, yıllık 20 milyon Euro gibi rekor bir maaşla transfer ederek tüm dünyanın yakından tanıdığı bir isim haline geldi. Petrol, bankacılık ve maden işleri ile uğraşan Kerimov, sokaklarında zırhlı araçların kol gezdiği Mahaçkale gibi sorunlu bir bölgenin el üstünde tuttuğu bir futbol sihirbazı…

Rus iş adamının futbola el atması Ocak 2011’de, doğum yeri Dağıstan’ın Anzhi Mahaçkale takımını satın almasıyla oldu. Ancak terör nedeniyle Anzhi oyuncuları Moskova’da yaşıyor ve maçlara özel uçaklarla gidiyor.

100 milyon dolar harcayarak cami yaptırdı ama...

Haberin Devamı

Müslüman olan Kerimov, 12 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği Moskova Merkez Camii inşaatının öncülüğünü üstlenerek, 100 milyon dolar bağışladı. Kerimov ayrıca, bugüne kadar yaklaşık 20 bin kişiyi hacca gönderen hayırsever olarak biliniyor.
Buna karşılık yerel mafya ile ilişkisi olduğu öne sürülen Kerimov’un, küresel pazarda fon satışlarından “karanlık” bağlantıları sayesinde büyük paralar kazandığı iddia ediliyor. Kurduğu vakıfla da kara para aklama işlemi gerçekleştirdiği gelen bilgiler arasında.

Falcao’ya 70 milyon Euro

ATLETICO Madrid’in golcüsü Falcao’yu transfer etmek için kesenin ağzını açan Anzhi Kulübü, İspanyol ekibine 70 milyon Euro’luk teklif sundu. A.Madrid’in bu çılgın teklifi reddetmesi üzerine Kerimov’un ocak ayında daha da yüksek bir teklifle İspanyolların kapısını çalacağı açıklandı.

Anzhi’de kimler oynuyor

· Eto’o
· Zhirkov
· Lassana Diarra
· Boussoufa
· Lacina Traore
· Roberto Carlos (teknik ekipte)
· Hiddink (teknik direktör)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!