Maça kar molası

Güncelleme Tarihi:

Maça kar molası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2001 02:01

Saha zemininde topun sekmediğini ve görüş açısının çok düşük olduğunu tespit eden hakem Metin Tokat, karşılaşmayı bugüne erteledi. G.Saray-Kocaelispor maçı şartlar uygun olursa Ali Sami Yen Stadı'nda yine saat 19.00'da oynanacak.

SAHAYA İNCELEDİ

Süper Lig'de dün oynanması gereken Galatasaray-Kocaelispor maçı, yoğun kar yağışı yüzünden hakem Metin Tokat tarafından bugüne ertelendi. Metin Tokat, maçın başlamasına 30 dakika kala sahaya çıkarak, incelemelerde bulundu. Tamamen karla kaplı sahada topun yerde sekmediğini tespit eden Tokat, daha sonra stat görevlileriyle görüştü.

BUGÜNE ERTELEDİ

Sahanın zeminini kaplayan karın futbol oynamayı engellediğini gerekçe gösteren Tokat, maçı ertelediğini açıkladı. Bu sırada her iki takım da ısınma antrenmanı için sahaya çıkarken, hakem Tokat soyunma odasına gitti. Metin Tokat, karşılaşmasının, koşulların uygun olması durumunda bugün aynı saatte yine Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacağını açıkladı.

TOP KAR TOPLUYOR

Yoğun kar yağışının saha zeminini ağırlaştırdığına dikkat çeken Metin Tokat şunları söyledi: ‘‘Top kar topluyor ve görüş açısı çok düşük. Yarım saat önce saha çizgilerini belirlemek için döktüğümüz kömür tozunun üzeri karla kaplanmış. Kömür tozunun sık sık yenilenmesi gerekiyor. Kaldı ki, kömür tozu olsa dahi maçın bu koşullarda oynanması imkansız.’’

G.SARAY'DA 7 EKSİK

Galatasaray Başkanı Mehmet Cansun, hakem Metin Tokat'ın maçı ertelemekte haklı olduğunu söyledi. Hava koşulları uygun olduğu taktirde bugün oynanacak maça Galatasaray 7 eksikle çıkacak. Sarı kırmızılılarda, cezalı Emre, sakatlıkları bulunan Hasan, Perez, Batista, Berkant, izinli olan Fleurquin ve kadro dışı kalan Hakan yok.

MAÇ BİLETLERİ BUGÜN DE GEÇERLİ

G.Saray-Kocaeli maçının ertelenmesinin ardından Ali Sami Yen Stadı'ndan yapılan anonsta, futbolseverlerin dün satın aldığı biletlerin bugün de geçerli olacağı bildirildi. Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, karşılaşma için 15 bin biletin satıldığı, maç saatine kadar 5 bin 100 normal biletli, bin 800 de kombine biletli taraftarın stada girdiği belirtildi. Ertelenme kararının açıklanmasının ardından stat içindeki bazı uyanıklar yere atılan biletleri topladılar.

LUCESCU: BİR KAR EKSİKTİ

Kocaelispor maçının ertelenmesi G.Saray Teknik Direktörü Mircea Lucescu'yu isyan ettirdi. Son günlerde büyük şanssızlıklar yaşadıklarına dikkat çeken Rumen hoca, ‘‘Bir kar eksikti. Sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu yüzünden sahaya 17 kişiyle çıkmak zorunda kalmıştık. Tüm bunların üzerine bir de maçın ertelendiği haberi geldi. Biz sadece rakiplerimizle değil, şanssızlıklarla da mücadele ediyoruz’’ diye konuştu.

CANSUN: İZMİR'DE OYNAYALIM

G.Saray Başkanı, Kocaelispor maçının bugün de yapılamaması halinde yarın İzmir'de oynanması için Futbol Federasyonu'na başvuracaklarını söyledi.

TOPLANTI YAPTI

Galatasaray Yönetim Kurulu, kar yağışı nedeniyle ertelenen Kocaelispor maçının bugün de yapılamaması halinde, karşılaşmayı yarın İzmir'de oynamak için Futbol Federasyonu'na başvurma kararı aldı. Başkan Mehmet Cansun, maçın ertelenmesinin ardından Ali Sami Yen Stadı'nda, Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir toplantı yaptı. Bu sırada Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden bilgi alan Cansun, daha sonra Teknik Direktör Mircea Lucescu ile görüştü.

NOEL UYARISI

Rumen hocayla görüşmesinin ardından bir açıklama yapan Başkan Cansun, ‘‘Kar yağışı aralıksız ve artarak devam edecekmiş. Bu şartlarda maçı yarın da (bugün) oynamamız zor’’ dedi. Maçın bugün de oynanamaması halinde, yarın İzmir'de yapılması için federasyona başvuracaklarını belirten Cansun şöyle devam etti: ‘‘Maçın tarihi belirlenirken Noel tatili de dikkate alınmalı. Çünkü yabancı futbolcularımız Noel için ülkelerine gidecek.

YOĞUN MAÇ TRAFİĞİ

Eğer maç 22 Aralık'tan sonraya ertelenirse yabancılardan yoksun mücadele edeceğiz. Daha ileriki tarihlerde de yoğun maç trafiğimiz var. Bu yüzden Kocaelispor maçının en geç salı günü oynanmasını istiyoruz.’’ Mehmet Cansun daha sonra takımın otobüsüne binerek futbolcularla konuştu. Oyuncularına ‘‘motivasyonunuzu bozmayın’’ uyarısını yapan G.Saray Başkanı, ‘‘Saat 24.00'e kadar hepiniz izinlisiniz. Gece yarısı tekrar kampa gireceksiniz’’ dedi.

Erteleme gerekçeleri:

1- Top zıplamıyor ve kar tutuyor.

2- Kar yağışı çizgileri kapatıyor.

3- Görüş açısı çok düşük.

4- Çizgileri belirleyecek yeterli kömür tozu yok.

NOT: Yeterli miktarda kömür tozu olsa dahi maç gene ertelenecekti.

Kar yağışı sürecek

İstanbul'da kar yağışı bugün de devam edecek. Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da gündüz saatlerinde karla karışık yağmur, akşam saatlerinde de kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı gündüz 1 ya da 2 derece, akşam ise 0 ile eksi 1 derece arasında değişecek.

160 MAÇ ERTELENDİ

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı amatör futbolu da vurdu. Futbol Federasyonu İstanbul Temsilcisi Yemen Ekşioğlu, dün ve yarın oynanması gereken İstanbul 1. Amatör Küme ile A Genç Küme'deki toplam 160 maçın ertelendiğini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!