Zeplinle adrese teslim aşk mesajı

Güncelleme Tarihi:

Zeplinle adrese teslim aşk mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2006 00:00

Geçen yüzyılın ulaşım, askeri istihbarat, savaş aracı zeplin, uçan reklam panosu oldu. Dobish Media isimli şirketin, kapalı ve açık alanlarda gösteri, reklam amaçlı kullanıma sunduğu zeplinler herkese açık. Şirketin reklam müdürü İzzet Eskenazi, kurumsal tanıtımların yanı sıra kişisel mesajları da gökyüzüne taşıyacaklarını söylüyor. Yani, bugünlerde gökyüzünde "Seni seviyorum Jale" ya da "Aşkım Ahmet beni affet" gibi mesajlar taşıyan zeplinlerin uçtuğunu görürseniz şaşırmayın.

Zeplinler, aslında uzun yıllardır reklam faaliyetlerinde tercih edilen bir araç. Ancak bugüne kadar hep iplerle bir yere sabitlenerek kullanılıyorlardı. Şimdi verilen adrese gidebilen, hareketli zeplinler çıktı.

Türkiye’de gösteri ve reklam amaçlı zeplin kiralama hizmeti veren firmalardan biri Dobish Media. Şirketin reklam müdürü İzzet Eskenazi "Türkiye zeplini etkili biçimde kullanmak açısından geç kalmış sayılır. Hareket edebilen zeplin, istediğiniz kişinin ayağına kadar gidip isteklerinizi birebir aktarmanızı sağlıyor" diyor.

Zeplinlerin hareket kalitesindeki en önemli etken, üretimde kullanılan malzeme. İçlerini doldurmak için saf helyum gazı kullanılıyor. Pil beslemeli elektronik motor teknolojisiyle de manevra kabiliyeti sağlanıyor.

İSTER DENİZALTI İSTER UÇAK

Zeplinlerin boyutları 1-13 metre arasında isteğe göre değişiyor. Balonlar uzaktan kumandayla kontrol edilerek açık veya kapalı alanda uçabiliyor. Eğer reklam amaçlı kullanılacaksa markanın renkleri ve logosu da üzerine basılabiliyor. Türkiye’de en çok klasik zeplin modeli tercih ediliyor. Bazı formlar uçmaya izin vermediği için havalandırma konusunda zorluk çekilse de maskottan denizaltıya, uçaktan kalbe kadar pek çok farklı modelde zepline rastlamak mümkün.

Balonun üzerine bağlanan kameralar yardımıyla fotoğraf ya da akan video bile çekilebiliyorsunuz. Kablosuz erişim yardımıyla bu görüntüler çevrede alıcı özelliğe sahip ekranlara aktarılıyor. Konser, fuar ve spor etkinliklerinde uçan balonların renkli görüntülerine rastlanıyor.

İLAN-I AŞKIN YENİ YOLU

Zeplini sevdiğinize aşkınızı göstermenin değişik bir yolu olarak da kullanabilirsiniz. Üstüne sevgi mesajını yazdığınız zeplini sevdiğiniz kişinin camına uçurarak ona sürpriz yapabilirsiniz. Ayrıca tutma-bırakma mekanizmasıyla istediğiniz mesajı gökyüzünden yağdırabilirsiniz. Zeplinle yapabilecekleriniz hayalgücünüze kalmış. Zeplin üzerine yazılan mesajınızı LED ışıklarıyla aydınlatıp, daha gösterişli bir hale getirmek yapabileceklerinizden sadece biri. Kiralamanın bedeli, kullanılan balonun büyüklüğüne, kiralanma süresine, gününe ve üstündeki yazıya göre 1000 dolar ile 10 bin dolar arasında değişiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!