Türk markalarını da satacaklar

Güncelleme Tarihi:

Türk markalarını da satacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2006 00:00

Dünya genelinde 15 ülkede şubeleri bulunan Debenhams’ın ilk mağazası İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi’nde açılacak. Marka, tasarım ürünlerini ulaşılabilir fiyatlara satma politikasıyla tanınıyor. Kadın, erkek, çocuk giyim, ev dekorasyonu, kozmetik, aksesuvar bölümlerinde binlerce çeşit ürün satılacak. Ücretsiz alışveriş danışmanlığı hizmeti verilecek.

Alışveriş danışmanları, müşterileri kendi tarzlarına uygun kıyafetleri bulmak ve hediye seçmek konusunda yönlendirecek.

Marks and Spencer gibi, İngiltere’den dünyaya açılan en ünlü mağazalardan biri Debenhams. Bir asırdır hizmet veriyor ve Britanya Adası’nda 108 mağazası bulunuyor. Kendi ülkelerinde Marks and Spencer ile Debenhams sıkı bir rekabet içinde. Debenhams’ın gelişiyle bu rekabet ülkemize de taşınmış oldu. Mağaza, yalnız M&S’ye değil, yerli departman mağazalar Boyner ve YKM’ye de rakip olacak. Debenhams’ı Topshop, Peacocks, Jack and Jones, Vero Moda, The Body Shop’un da Türkiye temsilcisi olan Shaya Grup getiriyor.

Yıllık 5 milyar dolar ciroya sahip Debenhams’ta kadın, çocuk, erkek giyim, iç çamaşırı, ayakkabı, kozmetik, mobilya ve elektronik ürünlere uzanan binlerce çeşit ürün bulunuyor. Cevahir’de açılacak mağaza, markanın İngiltere dışındaki 29. şubesi. Tam beş bin metrekare büyüklüğünde. Üç yıl içinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de altı şube açılması planlanıyor. İkinci mağaza önümüzdeki yıl yine İstanbul’da, İstinye Park’ta açılacak.

JENNIFER LOPEZ’İN MARKASI DA GELİYOR

Debenhams’ta 70 farklı markanın ürünleri satılıyor. Bunlardan 20’si kendi markası. Calvin Klein iç çamaşırı koleksiyonu, Jennifer Lopez’in JLO markası gibi ülkemizde ilk kez satışa çıkacak olanlar var. Ayrıca John Rocha, Casper Conran, Julien McDonald ve Mathew Williamson gibi 10 tasarımcının koleksiyonları bulunabilecek. Mağazanın içinde Erdem Kıramer’in Nail Bar isimli tırnak bakım ve süsleme merkezi de olacak. Türkiye şubesinde diğer ülkelerden farklı olarak Mavi, Beymen gibi yerli markalara da yer verilecek. Mağaza, ülkemizde yüzde 100 İngiliz kimliğiyle değil, Türk stili Debenhams olarak yer bulmak istiyor.

Debenhams koleksiyonunu 20 kişilik tasarımcı ekibi hazırlıyor. Bunların çoğu zaten uzun yıllardır ülkemizde üretiliyordu. Mağazanın en çok ürün tedarik ettiği ikinci ülkeyiz.

FİYATLAR İNGİLTERE’NİN ALTINDA

Debenhams uygun fiyat politikasıyla biliniyor. Ürünler üç farklı fiyat grubuna ayrılıyor. En geniş ürünün bulunduğu grupta fiyatlar İngiltere’nin altında tutulacakmış. İkinci grupta fiyatlar orta düzeyde, küçük bir grupta ise yüksek olacak.

Debenhams mağazalarında, müşterileri alışveriş yaparken yönlendiren danışmanlar görev yapıyor. Bu hizmet, İstanbul mağazasında da verilecek. Randevu alınarak, danışmanlık için eğitilen 12 görevliden yardım almak mümkün olacak. Alışveriş danışmanları, müşterileri kendilerine uygun tarz, renk ve modelde kıyafetler seçmek konusunda yönlendiriyor. Hediye alırken danışmanlara, hediye alacağınız kişinin cinsiyet, yaş bilgilerini ve kişisel beğenilerini söylüyorsunuz, bütçenize en uygun hediyeyi buluyorlar. Hemen ekleyelim; müşteriler, önerilen herhangi bir ürünü satın almak zorunda değil.

DEBENHAMS’TA FİYATLAR (YTL)

Kadın

Üstler40

Etekler50

Jean pantolon65

Triko65

Ayakkabı80-200

Erkek

Tişört20-70

Şort/kapri45-75

Gömlek40-120
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!