Türk dizilerinin başarı sırrı: Kadınlar

Güncelleme Tarihi:

Türk dizilerinin başarı sırrı: Kadınlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 15:04

IEmmy’s tarafından İstanbul’da düzenlenen Academy Day etkinliği kapsamında, Türk dizilerinin başarısında kadının rolü konuşuldu. Kerem Bürsin’in moderatörlüğünde düzenlenen panele katılan Beren Saat, başrolünde olduğu “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisinin dünyada pek çok kadının hayatını etkilediğini söyledi.

Haberin Devamı

DİZİ sektöründe dünyanın en prestijli ödülleri arasında gösterilen Emmys ve Emmys’i düzenleyen The International Academy of Television Arts & Science (Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi) üyelerinin bir araya geldiği Academy Day etkinliği, bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleştiriliyor. Ay Yapım’ın ev sahipliğinde 31 Mayıs’ta başlayan etkinlik kapsamında dün moderatörlüğünü Kerem Bürsin’in üstlendiği bir panel düzenlendi. Panele katılan Beren Saat, Ece Yörenç, Sema Ergenekon ve Pelin Diştaş, “Türk dizilerinin başarısında kadının rolü” hakkında konuştu.

KOLEKTİF BİLİNÇALTI DİŞİL ENERJİYİ İZLİYOR

 Beren Saat, başrolünde oynadığı, yayınlandığı tüm ülkelerde izlenme rekorları kıran “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisi hakkında şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Fatmagül dünyada pek çok kadının hayatını etkileyen bir karakter oldu. Bana da çok güzel geri dönüşler geldi dünyanın her yerindeki izleyicilerden. Fatmagül’ün hazırlıkları esnasında psikolojik danışmanımız vardı. Kolektif bilinçaltının dişil enerjiyi izlediğini söylemişti. Yaklaşık 20 yıldır bu sektördeyim ve her zaman bu sorumluluğu üzerimde hissediyorum. Her defasında birbirinden farklı karakterleri oynamayı seçiyorum.”

DÜNYANIN HER YERİNDE KADININ DERDİ ORTAK

Uluslararası Emmy Ödülü adayı senarist Ece Yörenç, “Biz öncelikle Türkiye için hikâyeler yaratıyoruz. Ancak kadınların dünyanın her yerinde dertleri ortak. Fatmagül susma dediğinde bu Hindistan’da da, Güney Amerika’da da karşılık buluyor” yorumunu yaptı.

“Kendi dünyasını yaratan kadın karakterleri yazmayı seviyorum” diyen Sema Ergenekon ayrıca senaryosunu yazdığı “Yargı” dizisinin Yunanistan’da yapılacak uyarlaması için çok heyecanlandığını dile getirdi.

Pelin Diştaş da son yıllarda en çok izlenen işlerin başrollerinde hep kadınların yer aldığını söyledi. 30 ülkeden televizyon dünyasının önde gelen temsilcileri ile Türkiye’deki televizyon sektörü çalışanlarını bir araya getiren Academy Day bugün sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!