İmran Salkan kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Şarkılar Bizi Söyler konuğu İmran Salkan şarkıları ve hayatı

Güncelleme Tarihi:

İmran Salkan kimdir, nerelidir, kaç yaşında Şarkılar Bizi Söyler konuğu İmran Salkan şarkıları ve hayatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2022 16:28

Şarkılar Bizi Söyler bu hafta 'Etnik Şarkılar' konsepti ile izleyicilere müzik keyfi yaaştıyor. Bu konuklardan biri de sanatçı İmran Salkan oldu. Eşsiz yorumuyla Şarkılar Bizi Söyler sahnesine renk katan İmran Salkan hayatı ve şarkıları ile merak ediliyor. Peki, İmran Salkan kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Şarkılar Bizi Söyler konuğu İmran Salkan şarkıları ve hayatı...

Haberin Devamı

Şarkılar Bizi Söyler konuğu İmran Salkan günün aranan isimleri arasında yer alıyor. Birbirinden değerli sanatçıların yer aldığı Şarkılar Bizi Söylerin konuğu İmran Salkan da merak edilen isimlerden biri oldu. Peki, İmran Salkan kimdir, nerelidir, kaç yaşında? İşte İmran Salkan hayatı ve biyografisi...

İMRAN SALKAN KİMDİR?

Makedonya’ dan Türkiye’ye göç etmiş Arnavut asıllı bir ailenin kızı olan İmran Salkan, İstanbul da doğdu.Edirne Öğretmen Lisesi ni bitirdikten sonra Trakya Üniversitesi Restorasyon böllümüne girdi.

Müziğe çocuk korosunda başladı ve klasik piyanoyla devam etti. İstanbul M.K.M Akademisinde Önder Bali ve Mehmet Kaygusuz dan 4 yıl yarı zamanlı piyano ve solfej eğitimi aldı.İstanbul MMA de şan derslerine devam etti. Mimar Sinan Devlet Konservatuarı Doç Dr Gülden Gökçen eşliğinde klasik ve jazz piyano çalışmarını sürdürdü.Uzun yıllar İlköğretim ve Anaokulu müzik atölyelerinde görev aldı.

Haberin Devamı

Kökenlerinin hüzünlü, çoşkulu, renkli şarkılarını seslendirme arzusu ile Balkanlara ait zengin bir repertuar oluşturarak farklı orkestra ve projeler de (Selim Sesler, Serkan Çağrı-Rumeli Band, Three Women) solistlik yaparak yurtiçi ve yurtdışında çeşitli uluslararası kültür müzik festivallerinde konserler verdi. Bu projelerin dışında kendi solo çalışmalarına devam eden sanatçı, akordeon, davul, klarnet, trompet, saksafon,klavye ve bas gitar’dan oluşan orkestrasıyla, Trakya ,Ege ve Balkanların her köşesinden, farklı dil ve kültürlere sahip bu toprakların geleneksel halk şarkılarını, orjinal dillerinde seslendirip dinleyicisini bu kültürle buluşturmaya devam etti.

Müzik çalışmalarının dışında bir süre Radyo İlaç ta ” Balkan Ateşi” programını hazırlayıp sundu.

TRT Avaz ekranlarında yayınlanan ‘‘ Balkan Atlası” gezi programını sunarak Balkan coğrafyasının zengin tarihi ve kültürünü tanıttı.

Rumeli Tv müzik programı hazırlayıp sundu. TRT Avaz Akşam Işığı programın da solistlik yaptı.

İmran Salkan’‘ Balkan Şarkıları ” İlk solo çalışmasını Makedonya da hazırladı ve 2010 yılında Ada Müzik etiketiyle yayımlandı.

Haberin Devamı

Balkanlar dan Anadolu ya 2012 Seyhan Müzik etiketiye yayımlanan ikinci solo albümü her kesimden dinleyicinin yüreğine dokundu.

BAKMADAN GEÇME!