Yüze uygun saç modeli nasıl belirlenir?

Güncelleme Tarihi:

Yüze uygun saç modeli nasıl belirlenir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 13:42

Saçlar, fiziksel görünümün en önemli unsurlarından biridir. Bakımlı saçlara sahip olmak, kusursuz bir görünüme ulaşmak için tek başına yeterli değildir. Bu nedenle, saçların sadece bakımlı ya da güzel olması değil, yüze uygunluğuna da dikkat etmek gerekir. Çünkü yüz şeklinize uyan bir saç, sizi bir anda daha dikkat çekici hale getirebilir. 

Haberin Devamı

Saç kesiminde, saçın yapısı ve özellikleri ile birlikte hangi yüz şekline hangi saç modelinin gidebileceğini bilmek doğru kararları almanızda yardımcı olur. Her yüz modelinin kendine özgü bazı özellikleri vardır. Bu özellikler saç modeli ile uyum sağladığında kusurları kolayca kapattığı gibi, güzel olan özelliklerinizi daha da çok ortaya çıkarır.

YÜZ ŞEKLİ VE SAÇ HACMİ ORANTISI BELİRLEYİCİDİR

Saç kesimi yapan kişiler, genellikle yüz ve saç ile ilgili kriterlerini belirlerken yüzün şekli ile saçın hacmi arasında bir orantı kurarlar. Bu orantı doğrultusunda yüz; göz, kaş, burun ve dudaklardan oluşan iç  yüz ve yanaklar ile alından oluşan dış yüz olarak ikiye ayrılır. Aynı şekilde saçın yüze yakınlaşan kesimleri iç hacim, yüzden uzaklaşan kısımları da dış hacim olarak değerlendirilir. Bu şekilde saçın iç hacmi yüzün iç bölgelerini etkilerken dış hacmi ise yanaklara ve alına etki eder. Yüz şekilleri ile saç modelleri arasında dikkat edilen bir takım ayrıntılarsa şöyledir:

Haberin Devamı

OVAL YÜZ İÇİN SAÇ KESİMİ 

Yüze uygun saç modeli nasıl belirlenir

Saç kesenler için en ideal yüz şekli olarak tanımlanan oval yüz her türlü modele kolayca uyum sağladığı için bu şekilde tanımlanmıştır. Ayrıca diğer yüz şekillerinde saç modelleri ile yüz hatlarını kapatarak ya da açarak oval yüze en yakın form verilmeye çalışılır.

YUVARLAK YÜZ İÇİN SAÇ KESİMİ

Yüze uygun saç modeli nasıl belirlenir

Yüzün eni, uzunluğundan daha fazladır. Bu sebepler yüzün yan tarafı saçlarla kapatılmalıdır ve yüzün saç renginin koyu tonları kullanılmalıdır. Böylelikle hem yüzün yan tarafları kapatılarak uzunluk ile bir orantı sağlanmalı hem de koyu ton renk ile hatlardaki yuvarlak keskinleştirilmelidir. Bu tür yüzler için kâkül pek tercih edilmemelidir. Sebebi ise yukarıdan yüzü basık göstererek yanakları daha çok ortaya çıkarır ve yüzü daha da yuvarlak gösterebilir. Ayrıca yuvarlak yüzde saçın yapısı da önemlidir. Dalgalı ya da kıvırcık saçların hacmi geniş olduğu için yanakları daha toplu gösterebilir. Bu yüzden dalgalı ya da kıvırcık saçlar uzun kullanılmalıdır.

Haberin Devamı

KARE YÜZ İÇİN SAÇ KESİMİ

Yüze uygun saç modeli nasıl belirlenir

Kare yüzde yuvarlak yüz gibi benzer özelliklere sahiptir. Ancak kare yüzde saçı yuvarlak keserek yüzü keskin hatlarını yumuşatabilirken, aksine keskin hatları daha da belirginleştirmek için saç kare şeklinde de kesilebilir. Yine yuvarlak yüz gibi kare yüz de kakülden uzak durulmalıdır. Ancak kakül tercih edilecekse, bu bölgelerde saç renginin bir iki ton açığı seçilerek alın bölgesinden dikkati uzaklaştırmalı ve yüze daha yumuşak bir geçiş sağlanmalıdır.

ÜÇGEN YÜZ İÇİN SAÇ KESİMİ

Yüze uygun saç modeli nasıl belirlenir

Bu tür yüzlerde ya alın kısmı daha geniş, yanaklar ve çene daha dar ya da ender görünmekle birlikte, tam aksi şekilde, alın kısmı dar, yanaklar ve çene daha geniştir. Bu tür yüz şekillerinde dikkat edilecek unsur, saç modeli olarak daha çok katlı kesimler kullanılmalıdır. Yüzün dar alanlarında saçı daha hacimli göstermeli ve bir ton açık renk, geniş alanlarında ise saç yüze daha çok yaklaştırılarak koyu renkler tercih edilmelidir.

Haberin Devamı

Yüze uygun saç modeli nasıl belirlenir
tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!